Lindsey Pegram: ‘Calisto is er weer’

3 augustus 2018 11:20

Bijna een jaar na zijn vorige overwinning in Bemmel heeft Calistokingsdeep zijn derde kortebaanzege geboekt. In Santpoort was de troef van Arnold de Wit en Maatschap van der Let donderdag een klasse beter dan de rest. Tot opluchting van zijn achterban en pikeur Lindsey Pegram liet de ruin op de Hoofdstraat eindelijk weer eens zijn ware gezicht zien.

“Jullie hadden hem niet getipt hè”, lacht Pegram direct na afloop. “Misschien moeten jullie dat ook maar niet meer doen. Dan gaat hij veel beter.”

Verbetering

De winnende pikeur kan wel begrijpen dat Calistokingsdeep voor het eerst in lange tijd eens niet bij de tips stond. Hij presteerde de laatste tijd tenslotte wisselvallig. Toch zag Pegram de laatste weken verbetering. “In Egmond aan den Hoef ging hij alweer goed. Vervolgens ging het in IJmuiden mis op de klinkers. Die waren glad, daar had hij echt last van. In Santpoort ging dat beter, hier ligt toch een anders soort stenen op de straat. Gek genoeg had nu juist Southwind Raptor hier last van. Die was echt aan het glijden.”

De verbetering van Calistokingsdeep komt niet vanuit het niets. “De eigenaren zijn al heel lang aan het zoeken. Vele keren zijn ze met hem bij de dokter geweest. Op een gegeven moment heeft hij zich aan alles laten behandelen, behalve aan zijn achterkogel. Vanaf het moment dat hier iets aan is gedaan, was het lek boven. Vandaag ging hij natuurlijk super. Hij liep recht, ik kom hem loslaten en aansporen, echt ideaal. Hij is er weer.”

Volle paniek

Toch ging Calistokingsdeep één keer van de benen, in de derde omloop tegen Columbine Lep. “Hij kwam toen met zijn been onder het wiel. Hij ging er direct in volle paniek vandoor. Ik kon hem pas na de finish terugnemen.”

Vanwege haar overwinning staat Pegram op punten gelijk met John de Leeuw aan kop van het pikeursklassement. “Ik heb vier echte puntenpakkers. Dat is een mooie basis. Vorig jaar won ik zes kortebanen en eindigde ik als tweede. Het zou heel leuk zijn wanneer het dit jaar wel lukt.”

Ik heb vier echte puntenpakkers. Dat is een mooie basis

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.