Lindsey Pegram: ‘Beloning voor het harde werken’

8 oktober 2018 12:45

Lindsey Pegram behaalde zondag haar ultieme doel: kampioen worden bij de pikeurs. Ze won in Nootdorp voor de vijfde keer dit jaar met Eliot Charisma. Elke kortebaan lijkt het weer gemakkelijk te gaan voor de ruin van trainer Mark de Jong en eigenaresse Anja Jonkman.

“Dit is zo’n goed paard”, glundert Pegram na afloop. “Hij won zijn ritten bijna allemaal gemakkelijk en dat terwijl we lang niet altijd de mooiste start hadden.”

Alleen in de eerste omloop tegen Emi van Jip had hij moeite en maakte in volle strijd een galoppade. “Hij had zwaardere schoentjes aan van 120 gram. Hij kwam daarom niet helemaal lekker weg en moest onderweg gewoon heel hard. We zijn daarna toch weer teruggegaan naar 100 gram.”

Een sportieve zoen van directe concurrente Manon Pools voor de kersverse kampioen. Foto: Leon Zoetemelk.

Juichen

Na de tweede omloop was de titel binnen voor Pegram. “Het is de beloning voor jarenlang hard werken. Er zijn jaren bij dat je de paarden niet hebt, maar dit was het andere uiterste. Vooraf wist ik dat ik vandaag definitief kampioen kon worden. Uiteraard houd je dat gedurende de middag bij. Dus toen het zo ver was, was ik er heel blij mee. Ik ben direct door iedereen gefeliciteerd, door mijn collega’s maar bijvoorbeeld ook de eigenaren van wie ik zulke mooie ritjes heb gekregen. Extra leuk was het dat mijn vriendinnen als verrassing waren gekomen. Zij waren volop aan het juichen elke keer als ik langs reed.”

Eliot Charisma heeft nu ook de beste papieren om ‘paard van het jaar’ worden. Pegram rijdt hem in ’t Zand vanaf 280 meter. “Mark (de Jong red.) wil graag dat ik hem blijf rijden. Wel bijzonder hoor. Southwind Raptor, Calistokingsdeep en Eliot Charisma waren dit jaar mijn grootste puntenpakkers. Ik heb ze allemaal naar extra meters gereden.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.