Lifeislife BR slaat verrassend toe in Hillegom

12 september 2014 19:09

Lifeislife BR en Wim van der Mespel hebben vrijdag verrassend gewonnen in Hillegom. De combinatie klopte in de finale Iper Flying met Aad Pools, die daardoor nog altijd met lege handen staat in dit seizoen. De zestienjarige pikeur Thomas Bos zette een puike prestatie neer door derde te worden met Co Swagerman. Howings Kumpel, bijgeloot na de tweede omloop, eindigde met Wim van Buytene als vierde.

Lifeislife BR startte sneller dan in zijn voorgaande starts. En dat was precies het verschil. Samen met Wim van der Mespel benutte de Cees Hetteling-pupil de vijf meter voorgift optimaal en had vervolgens snelheid genoeg om het tot de finish uit te zingen. Zijn starts rechtsom waren echter minder scherp. John Dekker was beschikbaar om de combinatie toch goed op weg te helpen.

Brutaal

Lang leek het erop dat Iper Flying op weg was naar de winst. De Italiaanse ruin rekende tot de halve finale gemakkelijk af met zijn tegenstanders. Bij de laatste vier trof hij echter Co Swagerman en die dwong hem tot het uiterste. Thomas Bos ging brutaal de strijd aan met Aad Pools in het startvak. Iper Flying besliste de strijd in de eerste rit pas vlak voor de finish. In rit twee was het verschil groter. Niet voor het eerst dit seizoen kreeg Pools de rekening voor deze zware ritten gepresenteerd in de finale. Iper Flying bleek niet meer in staat om in de finale Lifeislife BR te achterhalen.

Howings Kumpel had net als zaterdag in Voorschoten een gelukkige middag. De ruin verloor in de tweede omloop van Zalvador Spendic, maar kwam via een bijloting terug in de strijd. Na Yankee Attack in de derde omloop te hebben verslagen, volgden nederlagen tegen Lifeislife BR en Co Swagerman in de troostfinale.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.