Leo van Vliet: ‘Alles is voor niets geweest’

29 juli 2014 12:00

Leo van Vliet heeft een grote kater na de afgelasting van het Nederlands Kampioenschap maandag. De voorzitter van de kortebaan in Voorschoten beseft dat het vele voorbereidende werk voor niets is geweest.

De teleurstelling is een dag later nog altijd groot. Met een ‘katerig’ gevoel begon Van Vliet dinsdagmorgen met het opruimen van de laatste organisatiespullen langs de baan. “Ongelooflijk. Alles is voor niets geweest. De NDR heeft in samenspraak met de trainers en pikeurs de beslissing genomen. Uitstel was in elk geval niet mogelijk, omdat het niet zeker was of het droog zou blijven. Zelf had ik geen Buienradar bij de hand, maar degenen die dat wel hadden, waren daarover niet eensluidend.”

Zand

Jaap Poelstra, voorzitter van het draverijcomité, noemde het zand als één van de oorzaken van de afgelasting. Dat gaat volgens Van Vliet te ver. “Wij gebruiken dit zand al jaren en bovendien was het zand dat twee jaar geleden de stortbui in Bemmel overleefde van dezelfde structuur. Toch zullen we voor een volgende keer kijken naar een alternatief, zand dat het water beter kan verwerken.”

Van Vliet heeft van Poelstra een aantal data doorgekregen waarop alsnog gekoerst kan worden in Voorschoten. De voorzitter heeft nog geen tijd gehad om daarover na te denken. “Er zijn weinig mogelijkheden. Bovendien weet ik niet of het bestuur de kracht nog kan opbrengen. Wat mij betreft mag het Nederlands Kampioenschap wel naar een andere organisatie, later dit jaar.”

Financieel

Financieel heeft de afgelasting ook gevolgen voor de organisatie in Voorschoten. “Dit is natuurlijk een ramp. Ik weet ook niet hoe de sponsoren reageren. Zakelijk gezien hebben de bedrijven voor hun bijdrage niets gekregen. Maar ik hoop op begrip.” Een annuleringsverzekering had de organisatie niet. “Daar hebben we ook nooit aan gedacht. In de afgelopen 90 jaar is de kortebaan altijd doorgegaan. Maar wij zijn als stichting altijd zuinig geweest. Wij kunnen deze schade opvangen. Ook volgend jaar is er een kortebaan in Voorschoten.”

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.