Lenie Zuidgeest wint TipCompetitie 2020

13 oktober 2020 11:09

Lenie Zuidgeest is de winnaar geworden van de TipCompetitie 2020. De Stompwijkse passeerde met een formidabele eindsprint koploper Frans Jansen en legde zo beslag op de Rob Slootbeek Wisseltroffee. Haar echtgenoot Ton Zuidgeest maakt het feest compleet door knap als derde te finishen. Ashley van Meeteren schreef de 3e periode op haar naam. De dagprijs van de laatste Challenge van het seizoen ging naar Ap Opdam.

Met een prachtige Derby K werd het alternatieve seizoen van de TipCompetitie afgesloten. Met maar liefst zestien deelnemers (uiteindelijk vijftien, want Koen n Klasbak werd geschrapt) was er een karrenvracht aan punten te verdienen. Ap Opdam had zijn zaakjes het beste op orde. De deelnemer uit Lisse voorspelde met Kentucky River de juiste winnaar en had met Kate Baldwin, Kosmos Renka en Kilimanjaro ook de nummers twee, vier en vijf in zijn prognose opgenomen. In totaal scoorde Opdam maar liefst 59 punten.

Jeroen Veenboer gaf slechts twee punten toe. In plaats van Kosmos Renka had hij in zijn prognose een plaatsje ingeruimd voor Kali Smart. De driejarige vosmerrie deed het met een zesde plaats lang niet slecht, maar het was voor Veenboer niet genoeg om Opdam bij te houden.

Ashley van Meeteren heeft de 3e periode gewonnen. Na de Roden Challenge koesterde ze een voorsprong van twaalf punten op de concurrentie. Tijdens de ’t Zand Challenge waren weliswaar veel punten te scoren, maar Van Meeteren kwam geen moment in gevaar. Met 45 punten deed ze voor weinig deelnemers onder en consolideerde haar koppositie. Ben Beentjes maakte met een prima dagscore iets van zijn achterstand goed en rukte op naar de tweede plaats, maar kwam nog altijd negen punten tekort.

In huize Zuidgeest zal vanavond een klein feestje worden gevierd. Lenie Zuidgeest stuurde voor de ’t Zand Challenge een waanzinnige prognose in met de nummers een, twee, drie en vijf van de Derby K. De bonuspunten van Kentucky River liep ze weliswaar mis, maar deze werden ruimschoot gecompenseerd met een bijna perfecte prognose. Met deze fenomenale laatste jump passeerde ze Frans Jansen en werd zo de winnaar van de TipCompetitie 2020. Jansen zal ongetwijfeld dik tevreden zijn met de tweede plaats, zeker wanneer zijn concurrent op de beslissende momenten zo geweldig scoort.

Ton Zuidgeest had zijn eindsprint al veel eerder ingezet. De sympathieke Stompwijker sleepte enkele weken geleden de dagprijs van de Roden Challenge al binnen en scoorde tijdens de ’t Zand Challenge opnieuw bijzonder sterk. Zo steeg hij van de zesde naar de derde plaats en viel zo net zoals zijn wederhelft Lenie Zuidgeest in de prijzen. Saskia van der Loos moet daarom genoegen met de meest ondankbare plek in het eindklassement: de vierde plaats. Desondanks draaide ook Van der Loos een prima seizoen, met de winst van de 1e periode als mooie beloning.

Frits Taag finishte op de vijfde plaats, net voor Fan van Jan. André Uljee legde beslag op plek zeven, vlak voor dorpsgenoot Leon Zoetemelk. Ashley van Meeteren maakte tijdens de 3e periode een flinke opmars door en eindigde op de negende plaats. André Oudshoorn maakt de Top 10 compleet.

Wil Verduin, Sem Hilgersom, Ap Opdam en Jeroen Bakker vallen net buiten de Top 10. Daan IJperlaan finishte als vijftiende, net voor Bridget Zoetemelk, die de mini-TipCompetitie van de twee kortebanen op Duindigt won. Ben Niersman en Marga Lindemans zijn de nummers zeventien en achttien van het klassement, vlak voor tweevoudig TipCompetitie-winnaar Fred Frelin. Gé Hilgersom en Ben Beentjes finishten op een gelijk aantal punten. Op basis van het aantal juist geraden winnaars neemt Hilgersom de twintigste plek in.

De TipCompetitie van 2020 zit er op! We danken alle deelnemers voor het meespelen, ondanks het feit dat het dit seizoen geen korte-, maar langebaankoersen betrof. Het was een leuke en meeslepende ontdekkingsreis langs banen in Frankrijk, Engeland en Zweden en met mooie koersen op onze eigen vaderlandse koersbanen. Hopelijk beginnen we in 2021 gewoon in Assendelft en kunnen we weer de kansen afwegen van Eliot Charisma, Southwind Raptor, Dutch Buitenzorg en al die andere absolute sprinttoppers.

Tot die tijd: blijf gezond, wees lief en let een beetje op elkaar. Tot volgend jaar!

(Foto’s: Ruud de Groot)

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.