De Leeuw: ‘Weet niet waar hij het vandaan haalde’

6 mei 2018 11:17

John de Leeuw is de jacht op zijn vijfde opeenvolgende pikeurskampioenschap uitstekend begonnen. Met Barbert boekte hij een imponerende overwinning in Assendelft, de negende keer dat het duo samen een kortebaan won. De Leeuw zag dat zijn troef het gedurende de koers moeilijk had en verbaasde zich over de veerkracht die de pupil van trainer Hans Bot toonde.

Want Barbert kende tijdens de koers over de zonovergoten Dorpsstraat verschillende zwakke momenten. De Leeuw: “De ene keer brandt ‘ie weg en een volgende start komt ‘ie even niet goed uit en springt hij. Ik had natuurlijk een beetje een doorslag tijdens de tweede omloop. Daar kwamen we heel goed weg, absoluut”, doelt de zesvoudig kortebaankampioen op de rit tegen Zero Option Lane, waar een galoppade van Barbert niet werd gezien, terwijl zijn tegenstander wél werd uitgeschakeld. “Het is natuurlijk niet goed dat zoiets niet wordt gezien. Ik heb het vorig jaar ook wel eens gehad en toen was het in mijn nadeel, dus je moet er niet over zeuren. Het kwam mij nu in elk geval heel goed uit.”

Twijfels

De Leeuw twijfelde daarom in eerste instantie aan de conditie van Barbert, die na een lang kortebaanseizoen tijdens de wintermaanden regelmatig zijn opwachting maakte op de langebanen van Alkmaar en Wolvega. “Hij heeft vorig seizoen het hele jaar op de kortebaan gelopen. Hij liet tijdens de winter ook zien dat hij op de langebaan zijn mannetje stond en daarom hebben ze met hem door gekoerst. Ik dacht wel eens ‘misschien is hij nu wel eens aan rust toe’, maar dat maakt hem blijkbaar niets uit. Wat hij tijdens de laatste twee omlopen liet zien, was echt ongekend. Ik weet niet waar hij het vandaan haalde, echt ontzettend knap.”

Met Crazy Lover denkt De Leeuw, die en passant een record brak door voor het vijftiende seizoen op rij minstens één kortebaan te winnen, dit seizoen ook hoge ogen te kunnen gooien. “Tijdens de eerste omloop was ik echt helemaal lyrisch over hem. Hij had wellicht niet zo heel veel partij, maar hij draaide prima en liep goed het startvak uit. Ik dacht nog ‘wat een lekker paard’, maar in de tweede omloop was hij het kwijt. Hij sprong over schaduwen heen en had zijn aandacht er niet bij. Ik hoop dat dat beter wordt, want het paard leent zich er goed voor om te kortebanen.”

Wat hij tijdens de laatste twee omlopen liet zien, was echt ongekend

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.