De Leeuw: ‘Op zijn prooi af en eroverheen’

16 september 2017 07:20

John de Leeuw boekte vrijdag in Hillegom met Barbert één van zijn gemakkelijkste zeges uit zijn kortebaancarrière. De blijdschap bij de kampioenspikeur is er niet minder om.

Vooral het respect voor Barbert overheerste na afloop. “Met alle respect voor de andere paarden, maar dit ging heel gemakkelijk. De manier waarop hij het doet, is erg imponerend. Hij is al het hele jaar in een geweldige vorm. Ik vind hem beter dan vorig jaar. Toen had hij niet altijd zin om een achterstand dicht te lopen. Dit jaar gaat hij recht op zijn prooi af en eroverheen.”

Spoeling is dunner

Met de overwinning is Barbert over de winsomgrens van 24.000 euro heen. “Jammer, maar ik denk dat Finn Verkaik nog veel plezier aan hem gaat beleven. De spoeling is bij mij de laatste weken wat dunner geworden en een nieuwe die het kan en snapt is er nog niet.”

Toch heeft De Leeuw zich geen moment druk gemaakt om de vierde achtereenvolgende titel bij de pikeurs, die nu wel zeker lijkt te zijn. “Natuurlijk, Lindsey Pegram heeft een aantal goede paarden. Ik zou dan geen punten meer moeten halen, terwijl Lindsey steeds één en twee moet worden.” Met Next Wind sprokkelde hij nog twee punten in Hillegom. Toch verwacht hij niet dat de ruin nog veel punten gaat opleveren in het restant van het seizoen. “Hij wordt te druk. Zonde, want Next Wind kan heel hard lopen. Hij is al een aantal keer behandeld, maar ik denk dat het in het koppie niet goed zit.”

Ik denk dat Finn nog veel plezier aan hem gaat beleven

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.