‘Le Dream was niet vijf, maar vier meter beter’

1 mei 2012 21:38

Lieven de Groote had gemengde gevoelens na afloop van de koers in Helmond. De Belgische trainer viel met twee paarden in de prijzen, maar vond het moeilijk om te accepteren dat Le Dream vanwege zijn starthandicap van vijf meter in de derde omloop werd geklopt door Tusee JL.

“Tusee JL heeft verdiend gewonnen, maar Le Dream hoorde ook in de finale te staan”, treurde De Groote. “Le Dream kwam tot aan de kar van Tusee JL. Hij was niet vijf, maar vier meter beter. En dus verlies je. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Dat is de sport.”

Gilbert C.R. haalde wel de halve finale, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats. De vosruin had veel moeite met de startprocedure. “Wanneer de zweep zou terugkeren, is het probleem opgelost”, meldde De Groote.

Met Narten des Lupins (verslagen in de tweede omloop door Sin City Dream) heeft De Groote wellicht een nieuwe kortebaner in handen. “Hij klopte in de eerste omloop Viva’s Limburgia. Wanneer je dat bij je debuut kan, dan heb je wat in je mars. Het komt wel goed met hem.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.