Kortebaners zegevieren tijdens graskoersen in Joure

2 oktober 2017 18:35

Eliot Charisma, Fleur Swagerman en Gently Boko hebben maandag gewonnen tijdens de graskoersmeeting in Joure. Ook waren er diverse ereplaatsen voor kortebaners.

Eliot Charisma won met Marc de Jong de tweede koers. De ruin kwam als eerste over de streep na een indrukwekkende eindsprint. Met de zege plaatste hij zich voor de finale, maar werd daarin galopperend uitgeschakeld. C’est Ca, in 2015 aan de start tijdens de kortebaan in Stompwijk, won deze finale samen met pikeur André Bakker.

In de andere serie eindigde Cha Cha Cha als tweede. Ook de pupil van Caroline Aalbers kon in de finale geen rol van betekenis spelen.

Vijfde zege

In de zesde koers was het raak voor Fleur Swagerman. De merrie eindigde met Frans van der Blonk voor Elisa, die vorig week nog startte in Roden. Het was alweer de vijfde zege in iets meer dan twee maanden voor de merrie van de familie Swagerman,

Gently Boko (foto) won samen met Danny Brouwer de slotkoers. De merrie van de familie van der Zwaan boekte eerder dit jaar ook al een overwinning op het Friese gras in Joure.

Ereplaatsen

Blue Diamond As leek ook zijn koers te winnen. De troef uit de stal van Rob de Vlieger werd echter na een aantal onregelmatigheden in de bochten achteraf alsnog uitgeschakeld. Ereplaatsen waren er in Joure voor Axel Cartouche (vierde), Urbino Ludois (derde) en Future Boko (tweede).

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.