Kortebaners scoren op Hilversums gras

24 mei 2017 22:38

De kortebaners hebben zich woensdag van hun beste kant laten zien tijdens de graskoersen in Hilversum. Burney Boshoeve, Chubby Bobber, Henley en Elma Alki grepen de winst.

Het was sowieso de dag van Rob de Vlieger in Hilversum. Als pikeur won hij maar liefst vier keer. Susan Wiedijk zorgde voor een vijfde feestje door de montékoers te winnen met Elma Alki.

Nadat De Vlieger de derde koers had gewonnen met Gerco Impuls sloeg hij in koers zes toe met Chubby Bobber. Zur Beuckenswyk, Sierra Angel en Andrea Swagerman (allen met kortebaanervaring) completeerden het kwartet. Een koers later was het raak met Henley, die in het voorwerk van Assendelft al mooie dingen liet zien. Binnenkort maakt hij zijn debuut op de kortebaan. In de tiende koers won De Vlieger ook met Donder Frejo van eigenaartrainer Joop van Dam.

Henley maakte indruk tussen de omlopen door in Assendelft en won nu ook op gras.

Amateurkoers

Burney Boshoeve was ook succesvol in Hilversum. De Stompwijkse troef van trainer Bryan Vader won de amateurkoers met Angeline Batist. Ereplaatsen waren er voor Classic Bennesse (tweede), Axel Cartouche (derde) en Capital C (derde) en Sara Blue Lobell (vierde).

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.