Kortebaners scoren in Emmeloord

27 juni 2019 10:30

Op de grasbaan van Emmeloord hebben verschillende paarden die op de één of andere manier een connectie hebben met de kortebaan uitstekend gepresteerd. De recente debutanten Haya Alki (foto) en Lannoo EV wonnen de eerste twee koersen van de middag, terwijl de ervaren Fuggedaboutit en Andrea Swagerman hun rit ook wisten te winnen.

Haya Alki, dit seizoen aan de start in Venhuizen en Sassenheim, begon met Micha Brouwer op de sulky als allerlaatste aan de koers. Met een indrukwekkende tussensprint bij het ingaan van de laatste ronde nam hij de leiding over om deze niet meer af te geven. Het gemak waarmee de pupil van trainer Bryan Vader zijn tegenstanders achter zich liet, maakt duidelijk dat de vijfjarige merrie in een blakende vorm verkeert.

Emmeloord 26 juni 2019 Koers 1

Tijdens de tweede koers had Lannoo EV in eerste instantie vijfentwintig meter toe te rijden op de paarden in de eerste band en begon daarom de koers op een derde plaats in het peloton, vlak achter Hind Beuckenswyk die de strijd om de koppositie verloor. Vlak voor de laatste bocht trok Rob van Toor de proppen en vloog Lannoo EV, die tijdens haar debuut in Sassenheim kansloos verloor van de latere winnaar Eliot Charisma, onbedreigd naar de zege. Hind Beuckenswyk kende een hapering in de laatste bocht, maar wist alsnog beslag te leggen op het derde geld.

Emmeloord 26 juni 2019 Koers 2

Na een overwinning van Elma Alki in de zesde koers, was het tijdens de negende koers de beurt aan maar liefst vier kortebaners. De overwinning in deze koers voor amateurs ging na een zeer spectaculaire ontknoping naar Andrea Swagerman, die voor de grootste verrassing van de dag zorgde. De zesvoudig kortebaanwinnaar bemoeide zich in eerste instantie niet met de strijd om de voorste plaatsen, waardoor hij als zesde uit de laatste bocht kwam. Chantal van Ooijen zette haar deelnemer echter in de allerhoogste versnelling, waarna de twaalfjarige ruin op het laatste rechte einde zijn concurrenten met speels gemak passeerde en zelfs favoriet Fakir Oldeson het nakijken gaf. Een surprise van jewelste, die winnend ruim 38 tegen één uitbetaalde.

Emmeloord 26 juni 2019 Koers 9

De tiende koers werd een prooi voor Fuggedaboutit. De pupil van trainer en pikeur Tom Kooyman nam direct na het vallen van de start de leiding en leek deze niet meer af te geven. In de laatste honderd meter kwam Dean Bros echter heel dichtbij, leek de koppositie zelfs over te nemen, maar de winnaar van Sassenheim 2017 vocht zich terug en besliste de rit met slechts ‘een neusje’ voorsprong in zijn voordeel.

Emmeloord 26 juni 2019 Koers 10

Video’s: Zonneveld Services

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.