Kortebaners in actie op Wolvega en Alkmaar

14 november 2013 10:40

Het kortebaanseizoen is inmiddels al een maand achter de rug, maar dat betekent niet dat de paarden die 2013 kleur gaven van een welverdiende winterstop genieten. Het langebaanseizoen draait op volle toeren en ook neerlands beste sprinters zijn van de partij.

Classic Groenhof loopt zaterdag in Wolvega met Hugo Langeweg om 17.40 uur in de ‘troostafdeling’ van de Breeders Crown. Co Swagerman start met Frans van der Blonk in de Breeders Crown C voor hengsten en ruins; een koers over 2100 meter die aanvangt om 21.16 uur. Namens stal Van der Blonk loopt Bright Look in de zevende koers (20.30 uur), waar Zam Avon met Wim van Buytene één van zijn tegenstanders is.

Maandag start het programma in Alkmaar om 18.20 uur met een 1100 meterkoers. Aan de start verschijnen Iper Flying (Aad Pools), Sierra Angel (Jan Thijs de Jong), Origan du Bois (Kees Hetteling jr.), Quick du Vivier (Cees Imming), Vanitas d’Echo (Heidi Appel), Qualva Nonantais (Ruud Pools) en Yankee Attack (John de Leeuw). Hoewel deze paarden ruimschoots hun sporen hebben verdiend als sprinter, start Yonker Fanatic met Dennis Minnema als favoriet. De Diamond Way-nazaat startte drie keer over deze korte afstand en won daarvan twee keer.

Ook verder in het programma verschijnen kortebaanpaarden aan het vertrek. Tijdens de tweede (monté)koers kruisen Canavaro Toscana, Bernadot Queen en Every’s Wish de degens, terwijl Zephir, Ton Jeu en Dreamcatcher Venus elkaar tijdens de vierde koers tegenkomen; een rit over 2400 meter met bandenstart. De zesde koers start om 20.20 uur en heeft als deelnemers onder andere Zazou Enzelens, Yann the mailman en Evison. Tijdens de achtste koers draven Zalvador Spendic en Axel Cartouche om de winst, terwijl in de tiende en elfde koers respectievelijk Zero Option Lane en Capital C starten.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.