Kortebaners in actie op Victoria Park

7 november 2012 10:00

Hoewel het kortebaanseizoen zo’n maand geleden eindigde, betekent dat niet dat alle neerlands snelste sprinters het voorlopig rustig aan kunnen doen. Zo komen aanstaande zaterdag verschillende kortebaners in actie op Victoria Park in Wolvega.

Lizzy Lane, dit jaar actief in Helmond, Hoofddorp en Middenbeemster, verschijnt om 19.09 uur aan de start tijdens de vierde koers, de ‘Vleeshandel Topkip-prijs’. Leerlingpikeur Denise Pennekamp neemt plaats achter de vierjarige merrie, die met startnummer 1 mag vertrekken.

Tijdens de zesde koers, de ‘Hans Eijsvogel-prijs’, verschijnen drie voormalig kortebaanwinnaars aan de start. Andrea Swagerman (foto) start vanaf positie nummer 7 met Frans van der Blonk op de sulky, met Zam Avon met Wim van Buytene naast zich. Zero Option Lane start met Lindsey Pegram vanaf startpositie 14. Deze koers start om 20.02 uur.

Qualva Nonantais, de sterke winnaar van de kortebaan in Medemblik, start tijdens de zevende koers met Kees Hetteling jr. op de sulky. De ‘Prix Rapide Lebel’ heeft een mooie eerste prijs van € 1.200,00. Ook Kebby du Bocage, in 2011 zonder veel succes gestart op de kortebaan, verschijnt in deze koers met trainer Lieven de Groote aan de start.

Baldacci met Frans van der Blonk, Bright Look met Andries van der Blonk en Bjorn Baldwin met Cees Imming starten tijdens de elfde koers, de Troost Breeders Crown der Vierjarige Hengsten en Ruins om 21.55 uur. Sierra Angel loopt om 17.30 uur een kwalificatieproef.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.