Kortebaners in actie op de langebaan

2 oktober 2015 09:43

Voor veel paarden zit het kortebaanseizoen er op, voor enkelen staat de kortebaan van ’t Zand nog op het programma. In elk geval staan de beste sprinters van Nederland niet stil. Zowel op Victoria Park in Wolvega als in Alkmaar komen respectievelijk zaterdag 3 oktober en maandag 5 oktober meerdere kortebaanpaarden in actie. Een overzicht.

Victoria Park staat zaterdag in het teken van verschillende Breeders Crown-koersen. Zo start Edna Boko (foto), de nummer vier van de kortebaan in IJmuiden, met Jeffrey Mieras op de sulky in de Breeders Crown E voor merries. Deze koers start om 21.10 uur. Amalia Beemd start in Wolvega tijdens de zevende koers (19.42 uur) met leerlingpikeur Finn Verkaik op de sulky. Tijdens de tiende koers, een rit over ‘slechts’ 1609 meter, staan meerdere kortebaners aan de start. Clap Your Hands (Caroline Aalbers), Anabaa Blue (Erwin Bot), Zemmi Jay (Jeffrey Joenes) en Cesc Boko (Rob de Vlieger) starten op 20.48 uur als outsiders.

Alkmaar

Op Alkmaar is de bijdrage van de kortebaanpaarden groter. Eagle Meerswal start in de tweede koers (18.43 uur) met Danny den Dubbelden op de sulky. Be Rabbit start in de derde koers (19.06 uur). John Dekker is zijn stuurman. Danseur Vivant (Frans van der Blonk) en Zero Option Lane (Lindsey Pegram) nemen het tegen elkaar op in de vijfde koers (19.52 uur). Attila start met Finn Verkaik in de zesde koers (20.38 uur) en treft daar onder andere Coktail Oldeson (Angela Spanjaard), die met Manon Pools op de sulky in Enkhuizen debuteerde.

De beste kortebaner van dit seizoen, Donate Groenhof, komt om 21.01 uur in actie tijdens de achtste koers, een rit over 1720 meter. De merrie, dit seizoen goed voor vijf overwinningen op de kortebaan, komt met John Dekker op de sulky onder andere Ton Jeu met Aad Pools tegen. Asko Bond (Jaap van Rijn) en Escartien ter Blekte (Marco Spin) verschijnen om 21.47 uur tijdens de laatste koers in de baan.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.