Kortebaners in actie in Groningen en Alkmaar

14 april 2016 15:10

Kortebaanliefhebbers die niet kunnen wachten om te peilen hoe het met de vorm van Neerlands beste sprinters is gesteld, komen de aanstaande dagen aan hun trekken. Zowel in Groningen (zondag) als in Alkmaar (maandag) komen verschillende kortebaners in actie. De koers over 1100 meter in Alkmaar springt daarbij het meest in het oog.

De sprintkoers op het ‘Ovaaltje’ in Alkmaar is na de Megasprint tijdens Tweede Paasdag de eerste serieuze ontmoeting tussen verschillende erkende kortebaners. Voor Blackpearl Trans R (Manon Pools) en Evison (Ruud Pools) is het hun eerste serieuze test tijdens dit kalenderjaar, terwijl Amiral d’Inverne (John de Leeuw, foto) en met name Prince of Moor (Rick Wester) indruk maakten tijdens de Megasprint. Sierra Angel (Finn Verkaik), Asko Bond (Wim van der Mespel), Zazou Enzelens (Jan Thijs de Jong) en Tokyo du Bocage (Patrick van Ooijen) complementeren het veld. De start van de 1100 meter-koers, de zevende van de avond, staat gepland om 20.48 uur.

Tijdens de tweede koers (18.53 uur) start Diana Boko, een nieuw talent uit de stallen van Frans van der Blonk. Wanneer de merrie bij de eersten finisht, komt ze later die avond nog een keer in actie tijdens de achtste koers, waarvan de start om 21.11 uur staat gepland. Dancingstar Fili en Foster lijken dit jaar namens Caroline Aalbers hun debuut op de kortebaan te gaan maken. Ze starten respectievelijk om 19.16 uur in de derde koers en om 20.02 uur in de vijfde koers. De nummer twee van de Megasprint, Every’s wish, start met Marieke Bergen om 19.39 in een montékoers. Elma Alki, de verrassing van de laatste kortebaan van 2015 in ’t Zand, start om 20.25 uur met Jan Thijs de Jong in de zesde koers en treft daar onder andere Aboriginalmirage en Escartien ter Blekte.

Groningen

John Dekker gaat een dag eerder in Groningen aan de slag met Cha Cha Cha en Excuse Me. Laatstgenoemde treft tijdens de vijfde (15.02 uur) koers onder andere Zephir met Cees Imming. Cha Cha Cha start om 15.46 uur tijdens de zevende koers. Eenmalig kortebaanwinnaar Axel Cartouche start om 16.07 uur met Denise Pennekamp in de achtste koers.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.