Victoria Park: Buma verbiedt ook koersen op woensdag

16 mei 2020 19:20

Sybrand Buma heeft een streep gezet door de koersen woensdag op Victoria Park. De voorzitter van de Veiligheidsregio Friesland verbood ook zaterdag al de meeting op de de drafbaan in Wolvega. Het is daardoor onduidelijk wanneer de koersen op de langebaan worden hervat.

Na een lange strijd kreeg de sport woensdag eindelijk groen licht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) om de koersen te hervatten. De drafsport wordt hierbij aangemerkt als de agrarische sector en de selectieproeven (koersen) als bedrijfsactiviteiten. Direct zorgde het management van Victoria Park voor een meeting op zaterdag. Ook diverse kortebaners stonden ingeschreven.

De Veiligheidsregio Friesland heeft echter een eigen verantwoordelijkheid en dus het laatste woord. Buma laat in een schriftelijke reactie weten dat hij de meetings nu niet kan toestaan. “Volgens de nu geldende regels kan de wedstrijd van woensdag niet doorgaan. Een eventueel protocol om ‘coronaproof’ drafwedstrijden te houden komt van pas zodra samenkomsten zoals deze weer worden toegestaan.” Buma vervolgt dat Victoria Park Wolvega geen verzoek tot ontheffing op samenkomsten heeft ingediend bij de Veiligheidsregio. “Wij hebben dit voornemen pas in de Leeuwarder Courant vernomen.”

Bevestiging

Ekko Kisjes, lid van de Raad van Advies van Victoria Park ontkent dit in de Leeuwarder Courant. “Dit is feitelijk onjuist. Op 1 april en 24 april is er door ons een verzoek ingediend. Sindsdien is dit met burgemeester Van de Nadort intensief besproken. Hij bevestigde ons dat deze verzoeken met de Veiligheidsregio en Buma zijn gedeeld. De bevestiging daarvan hebben wij op 2 mei ontvangen van Van de Nadort.”

Kisjes maakt zich grote zorgen. “Als woensdag ook niet doorgaat, moeten wij de pikeurs en trainers voor de derde keer afzeggen in korte tijd. Op deze manier dreigt een gezonde sector onnodig een langzame dood te sterven. We willen dolgraag met Buma in gesprek, maar we hebben zijn nummer niet. Niemand wil ons dat geven. We krijgen hem simpelweg niet te spreken. Het is nu moeilijk om een marsroute te bepalen.”


Klik op de banner en maak gebruik van de welkomstbonus en de gratis beelden.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.