Kortebaners gaan de strijd aan over 1100 meter

1 november 2017 13:12

Meerdere kortebaners die na een lang seizoen nog niet op rust zijn gegaan, kunnen tijdens de winter hun conditie op peil houden op de langebaan. Vooral de koersen over 1100 meter op Alkmaar zijn hiervoor uitermate geschikt. Maandag staat de eerste van het winterseizoen gepland op het Ovaaltje.

In de zesde koers van de avond (start om 20.34 uur) komen tien paarden in actie, allen met kortebaanervaring. Zo start Femke Schermer (de winnares van de Megaspring) met haar nieuwe trainer Rob de Vlieger en staan onder andere ook Blackpearl Trans R (Manon Pools) en Barbert (John de Leeuw) aan het vertrek.

De volledige startlijst:

1. Cycloon Frejo – Jolanda van Strien
2. Femke Schermer – Rob de Vlieger
3. Quiby des Caillons – Aad Pools
4. Blackpearl Trans R – Manon Pools
5. Wonnightstand – Caroline Aalbers
6. Bronco Boko – Tom Kooyman
7. Dashing Dragon – Jaap van Rijn
8. Every’s wish – Micha Brouwer
9. Barbert – John de Leeuw
10. Chaman Rapida – Danny den Dubbelden

Femke Schermer bleef in de finale van de Megasprint, in april dit jaar, Contador en Manon Pools net voor.

Bandenstart

Ook in de overige koersen komen bekende sprinters in actie. Fuggedaboutit opent de meeting (18.30 uur) over 1720 meter met zijn trainer Tom Kooyman op de sulky. Zondag was hij nog tweede op de Renbaan Duindigt. Hij treft in deze koers onder andere Henley met Rob de Vlieger.

De vijfde koers heeft een bandenstart over 2060 meter. Axel Cartouche (Denise Pennekamp), Cha Cha Cha (Mats Wester) en Andrea Swagerman (Thomas Bos) starten in het eerste band.

Monté

De kortebaners hebben met Eliot Charisma en Marc de Jong een kanshebber in koers zeven. Samen met Marc de Jong komt hij met goede prestaties vanaf de grasbanen. In deze koers start ook Blossom Energy met Elco Korrel. Koers acht is voor de monté-paarden. Fleur Europoort vertrekt met Angeline Batist als enige uit het eerste band. Met 25 meter achterstand vertrekt Viking Cehere met Kelly Smits uit band twee. Elma Alki en Susan Wiedijk starten vanaf 2110 meter uit het derde band.

Monté is een geliefd onderdeel van de drafsport voor kortebaners.

In koers negen maakt Open Access zijn eerste optreden op de Nederlandse langebaan. De ruin uit de stal van Aad Pools start met eigenaar Nico Post. Een koers later staan Arvid Boko (Erick Jusia), Bijou Cartouche (John Dekker) en Future Boko (Frans van der Blonk) aan de start.

Goede kansen

In koers elf zijn er goede kansen voor Gently Boko en Danny Brouwer. De merrie won haar laatste twee starts, waaronder op 16 oktober in Alkmaar. El Nina Frejo (Patrick van Ooijen) en Judge Vrijthout (Ruud Pools) behoren tot haar tegenstanders.

Ook in de laatste koers van de avond (gepland om 22.48 uur) komen meerdere kortebaners in actie. Donder Frejo (Rob de Vlieger), Fleur Swagerman (Frans van der Blonk), Diesel Scott (Jaap van Rijn), Chakaka (Danny den Dubbelden) en Cassandra D (Elco Korrel) vertrekken achter de auto voor een koers over 1720 meter.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de langebaan kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.