Kortebaners aan de start in Groningen

10 juli 2020 11:29

Een aantal kortebaners komt zondag in actie tijdens de herstart van de drafbaan in Groningen. Er staan zeven mooie koersen op het programma. De aanvang is 13.30 uur.

In koers 2 start Loverboy Vrijthout. De ruin uit de stal van Frans van der Blonk was vorig jaar een talentvolle vierjarige op de kortebaan. Zondag gaat hij op pad met Chantal van Ooijen tijdens de koers voor amateurrijders. Een koers later komen Ida Swagerman (Frans van der Blonk) en Gaya Vip (Caroline Aalbers) in actie. Zij kwamen elkaar vorige week ook tegen in Alkmaar. Beide paarden bleven toen buiten de prijzen. Wellicht past de afstand van 1700 meter hen beter. Met de startnummers 9 en 10 zullen ze het koersverloop mee moeten hebben.

Rentree

Aalbers start in koers 4 met Broer van Bremen, vorig jaar derde op de kortebaan in Santpoort. De ruin van Joop Visser strekte in Duitsland alweer de benen en maakt nu zijn rentree op eigen bodem. Hij krijgt echter een zware kluif aan de seriewinnaars Harenne F Boko, Florijn en Happy Hollandia. Op papier is dit de mooiste koers van de middag, met start om 15.00 uur.

In de vijfde koers kan Fip Junior zijn startkwaliteiten laten zien. De hengst van de Super Vrienden vertrekt met Caroline Aalbers vanuit het tweede band over een afstand van 2260 meter. In koers 6 komt de beoogde kortebaner Joep Swagerman met Frans van der Blonk in actie in de beginnersklasse.

Beelden en welkomstbonus

De koersen in Groningen zijn beperkt toegankelijk voor publiek. Via onderstaand linkblok kun je zondag online de beelden bekijken en maak je aanspraak op de welkomstbonus van Runnerz. Bij minimaal 50 euro aan weddenschappen, krijg je een wedtegoed van 25 euro gratis.

Foto: Ruud de Groot

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.