Kortebaanwinnaars zwaaien af

7 januari 2014 16:11

De kortebaancarrières van Victory Boy S, Videx SR en Origan du Bois lijken ten einde. De namen van de drie sprinters waren de afgelopen weken te vinden in het officiële bulletin van de NDR tussen de dravers die werden ‘verkocht zonder papieren’. Daarmee neemt het kortebaancircuit afscheid van drie voormalig kortebaanwinnaars.

Videx SR maakte in 2011 zijn eerste meters op de kortebaan en toonde direct potentie. De ruin van trainster Caroline Aalbers werd tijdens zijn debuutseizoen derde in Venhuizen en Lisse en finishte onfortuinlijk als tweede in Schagen, waar hij een zeker lijkende overwinning uit handen gaf aan de toen vierjarige Attila. In 2012 boekte hij zijn enige zege op de kortebaan in Wognum. Helaas wist de Duitser daarna zelden meer te overtuigen. Videx SR kwam vorig jaar nog vier keer in actie, waarmee hij zijn totaal op 34 starts op de kortebaan bracht.

De kortebaanloopbaan van Origan du Bois blijft beperkt tot slechts zeven deelnames. De Franse ruin debuteerde vorig jaar in Amsterdam-Noord. Tijdens zijn vierde start, reglementair vanaf 295 meter, boekte hij zijn enige overwinning op de kortebaan. De geslepen Ruud Pools stuurde Origan du Bois uit een kansloze positie alsnog naar de bloemen in Egmond aan den Hoef. Vanaf de basisafstand kon de sprinter van Cees Hetteling weinig potten breken.

Ook Victory Boy S (foto, met op de sulky Wim van der Mespel, Amsterdam-Noord 2013) lijkt voorlopig uitgekoerst. De bliksemsnelle Oostenrijker won in 2012 op het gras van Stompwijk en werd vierde in Rotterdam en Lisse. Vorig jaar toonde hij met regelmaat zijn enorme snelheid, maar vergooide hij zijn kansen te vaak in het startvak. Toch wist hij nog een mooie derde plaats te behalen in Bemmel. De ruin, die vorig jaar halverwege het seizoen verhuisde naar trainer Piet Bron, kwam in totaal 21 keer in actie op de kortebaan.

Eigenarengroep Stal de Groningers nam naast Origan du Bois en Victory Boy S ook afscheid van Original Charm. De imposante Franse vos wist twee jaar geleden alleen tijdens zijn debuut in Wognum te overtuigen, toen hij de finale galopperend verloor van Videx SR. In het vervolg van zijn loopbaan, die in totaal 26 starts op de kortebaan behelst, braken uitschakelingen hem keer op keer op.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.