Kortebaanpaarden in actie over 1100 meter

22 oktober 2012 08:17

Hoewel de laatste kortebaan van 2012 vorige week maandag in ’t Zand werd verreden, betekent dat niet dat neerlands beste sprinters ‘werkloos’ het kortebaanseizoen van 2013 afwachten. Verschillende paarden die het afgelopen seizoen in de Nederlandse straten actief waren, komen maandag in actie op ‘het ovaaltje’ van Alkmaar. Maar liefst zeven kortebaners starten in de zevende koers, de ‘Zeus Oldeson-prijs’, over 1100 meter.

Black Beauty Venus start als favoriet. De zevenjarige ruin bewees tijdens de speciale sprintkampioenschappen op 9 april van dit jaar deze afstand uitstekend te beheersen met een eerste plaats tijdens de series en een derde tijdens de finale. Met trainer Aad Pools op de sulky krijgt hij ondermeer concurrentie van stalgenoot Tusee JL met Manon Pools op de sulky. Verder starten Original Charm, Yankee Attack, Quick du Vivier, Nottedestate Rex en Cash Hammering. De 1100 meter-koers staat gepland om 20.26 uur.

Tijdens de tweede koers van de avond komt Axel Cartouche in actie. Bemyguest start tijdens de derde koers met het gunstige startnummer 1. Zazou Enzelens verschijnt tijdens de vierde koers op de baan. Ziyi en Lizzy Lane starten tijdens de zesde koers. Zephir opent met Cees Imming om 17.50 uur de avond met een kwalificatieproef.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.