Kortebaanpaarden en -pikeurs succesvol in Hilversum

30 mei 2013 00:56

Tijdens de langebaankoersen van woensdag op het gras van Hilversum hebben verschillende kortebaanpaarden en – pikeurs prima gepresteerd. Zo won Nico Diamond, in Venhuizen voor het eerst op de kortebaan gestart, de negende koers en was Wim van der Mespel de sterkste tijdens de zesde en de tiende rit van de dag.

Aad Pools reed de eerste winnaar van de middag. Met de vierjarige Caesar WT bezorgde hij trainer en eigenaar Henk Lammers de zege. Tijdens de tweede koers finishte Pools als tweede met Blackpearl Trans R, die de laatste weken prima op gras presteert. Quick du Vivier eindigde tijdens deze koers met Cees Imming op de sulky als derde.

Tweede

Denise Pennekamp won de vierde koers met de vijfjarige Bram Wielinga. Stalgenoot Zephir eindigde een koers later als tweede. Co Swagerman legde het tijdens de zesde koers af tegen Brutus met Wim van der Mespel. De sterke winnaar van de kortebaan van Wognum moest nu genoegen nemen met een tweede plaats. Ook Wammes, in Helmond nog te sterk voor Prince of Moor, eindigde als tweede (zevende koers) evenals Axel Cartouche (achtste koers).

Eén van de grootste verrassingen van de dag was de zege van Nico Diamond (foto). De onlangs op de kortebaan debuterende ruin startte als outsider, maar wist aan de hand van Emile Bousie de koers voor duosulky’s over 1325 meter te winnen.  Met Yoe Boko pakte Wim van der Mespel tijdens de tiende koers zijn tweede overwinning van de dag.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.