Kortebaandag start van het seizoen

27 maart 2012 19:47

De Kortebaanbond trapt ook in 2012 af met een Kortebaandag. Drafcentrum Alkmaar is op maandag 9 april, Tweede Paasdag, gastheer. De start van de eerste koers is om 13.30 uur. De entree is gratis.

De kortebaanspecialisten krijgen op deze dag de gelegenheid om de benen te strekken. Op het programma staat onder andere een koers (met serie en finale bij voldoende deelnemers) over 1100 meter. Vorig jaar ging de winst naar Tusee JL en Manon Pools (in de serie met Aad Pools). Een jaar eerder waren Wyard Beuckenswyk en John Dekker op Duindigt de beste.

Ongeveer twintig organiserende verenigingen en stichtingen verzamelen zich tijdens deze middag in de fraaie VIP-room op het Drafcentrum. Tijdens een gelegenheidskoers krijgen acht bestuursleden ook zelf de kans om de krachten te meten. De Grote Paasprijs en mindraverijen vormen de andere hoogtepunten van het programma.

De officiële start van het kortebaanseizoen is drie weken later. Op Koninginnedag, maandag 30 april, draven de paarden over de Kanaaldijk Noord-West in Helmond.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.