Kortebaandag met Megasprint in ere hersteld

14 maart 2019 09:56

De Kortebaanbond en Kortebaandraverijen.nl hebben de handen ineen geslagen om in samenwerking met Drafcentrum Alkmaar de ‘Kortebaandag’ nieuw leven in te blazen. De Megasprint, de Jan de Leeuw Memorial, is net als bij eerdere edities het hoogtepunt van deze koersdag op het ‘Ovaaltje’ op Tweede Paasdag (maandag 22 april).

De ‘Kortebaandag’ fungeert als dé opening van het nieuwe kortebaanseizoen, dat op zaterdag 11 mei begint in Assendelft. Gerard Post Uiterweer, voorzitter van de Kortebaanbond, verricht na de tweede koers de aftrap met het hijsen van een speciale vlag. Bovendien nodigt de Kortebaanbond al haar leden uit om elkaar te ontmoeten in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Een uitstekende gelegenheid om met elkaar vooruit te kijken en te brainstormen over het nieuwe kortebaanseizoen. Het is dit jaar nog niet aan de orde, maar door de verandering van de wet op de kansspelen krijgt de kortebaansport het de komende jaren niet gemakkelijk. Het sluiten van de rijen en met elkaar een strategie bepalen, zal versterkend werken.

Femke Schermer en Thomas Bos wonnen vorig jaar de Megasprint in Alkmaar.

Super Vrienden

De redactie van Kortebaandraverijen.nl gaat er voor zorgen dat de ‘Kortebaandag’ volop media-aandacht krijgt. Bovendien promoot zij op deze dag haar Super Vrienden-actie, waarbij iedereen voor eenmalig 121 euro het gehele kortebaanseizoen eigenaar kan zijn van de kortebaner Emi van Jip. Bij voldoende aanmeldingen krijgen zij er automatisch Gaya Vip en een ‘reservepaard’ Fip Junior bij.

Jan Beemsterboer is de fokker en huidige eigenaar van deze drie paarden. Caroline Aalbers is de trainster. Bovendien rijdt zij, afgewisseld met haar partner John Dekker, de paarden op de kortebaan. Samen streven zij er naar om de drie genoemde paarden op 22 april in Alkmaar, in de koersen of tussen de koersen door, aan het publiek te tonen.
Alle al aangemelde ‘Super Vrienden’ krijgen voor deze speciale dag een uitnodiging. Natuurlijk is er een speciale gelegenheid om zich als ‘Super Vriend’ aan te melden. Voor alle aanwezige ‘Super Vrienden’ zal er actie worden gevoerd, daarover later meer.

Megasprint

De afgelopen twee jaar stond de Kortebaandag niet op de kalender. Drafcentrum Alkmaar gaf de Jan de Leeuw Memorial wel een vervolg door de koers zelf te organiseren.

De Megasprint is sportief gezien het hoogtepunt van de Kortebaandag. Kortebaanpaarden en nieuwe aanstormende talenten krijgen de kans alvast de vorm te testen voor het nieuwe seizoen. Zij strijden over 700 m, in vier series van vier, om een plek in de tweede omloop. Op dezelfde wijze wordt de tweede omloop in twee series afgewerkt. Vervolgens volgen de halve finale, troostfinale en finale. Hierin strijden de paarden één tegen één. Femke Schermer was de afgelopen twee jaar de winnaar.

Naast de Megasprint staan er zeven reguliere koersen op de rol. Alle koersen hebben namen die verwijzen naar de kortebaan en de actie de ‘Super Vrienden’ en de daarbij behorende paarden. Aanvang van deze bijzondere meeting, waarover nog veel meer informatie volgt, is om 13.30 uur.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.