Kortebaandag in Alkmaar groot succes

2 april 2013 15:23

Volle tribunes, hartstochtelijk toegejuichte deelnemers en mooie sport. De Kortebaandag op het Drafcentrum Alkmaar was in alle opzichten een groot succes. Onder een prachtige lentezon werden er tien koersen afgewerkt over ‘het ovaaltje’ met verschillende overwinningen voor kortebaanpaarden, -trainers en –pikeurs.

Arvid Boko was de eerste winnaar van de middag. De trots van de familie Dobber werd door Erick Jusia naar zijn tweede zege in Alkmaar op rij gestuurd. In de laatste bocht passeerde de combinatie Zephir met Denise Pennekamp op de sulky, die, na de gehele koers het veld te hebben aangevoerd, uiteindelijk als vierde eindigde.

Nadat Frans van der Blonk met Cees Z Swagerman verrassend de tweede koers en Linda Hamming met Berend Fly AB de derde koers hadden gewonnen, was het de beurt aan Caroline Aalbers. De trainster uit Callantsoog kreeg met Zalvador Spendic (foto) een koers op maat en snelde sterk naar de bloemen. Aalbers won ook de negende koers met Britt Dragon.

Hoogtepunt

De 1100 meterkoers, bedoeld voor kortebaners, werd gedomineerd door niet-kortebaners. Yonker Fanatic won. De favoriet van het spelende publiek, gereden door Dennis Minnema, rekende in de slotmeters soepel af met Sabatay, die met Manon Pools op de sulky de koers hard maakte. Wim Robel (John de Leeuw) werd derde, voor het nieuwe kortebaantalent van Caroline Aalbers, de tienjarige Fransman Pipo des Gacheres.

De koers voor gelegenheidsrijders was het hoogtepunt van de middag. Charles de Leeuw, al tijdens het voorwerk luid toegejuicht door zijn supporters, haalde met eenmalig kortebaanwinnaar Yankee Attack een huzarenstukje uit en won sterk de koers. Zijn overwinning leidde tot grote vreugdetaferelen op de volle tribune en tijdens de huldiging.

De laatste koersen werden een prooi voor Yokohama S (Kees Zijp), Celinecolinda DZ (Lindsey Pegram, getraind door Cees Hetteling) en Bingo (Ruud Pools).

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.