Kortebaanbond nog altijd tegen zweepgebruik

30 november 2012 11:12

Het bestuur van de Kortebaanbond is nog altijd tegen het gebruik van de zweep. Het heeft echter de regelgeving, onder druk, moeten accepteren. Dit gaf voorzitter Theo van der Lans aan tijdens de algemene ledenvergadering.

“De regels zoals die nu zijn, zijn zeer moeilijk te hanteren”, vindt Van der Lans. “Ik heb dit jaar een aantal keren zweepgebruik gezien dat niet is bestraft. Ik vind het ook niet voor de hand liggen om de zweep in het startvak te gebruiken en deze vervolgens tijdens de rit in het heetst van de strijd te ‘vergeten’. Maar kennelijk is er vanuit de rijders behoefte aan. Ik heb veel respect voor hun opvattingen, maar heb weinig begrip voor de manier waarop zij hun zin hebben doorgedreven.”

De afgelopen maanden is er regelmatig contact geweest met het bestuur van de grasbanen. “Zij hebben ons gevraagd om via ingezonden stukken onze standpunten kenbaar te maken, maar dat is niet onze stijl. Feit blijft dat de zweep niet meer van deze tijd is. Het publiek staat er bovenop en snapt niet altijd de werking van zo’n zweep. Je weet ook nooit welke stappen de overheid neemt. Nu worden circussen verboden. Straks verbieden zij de kortebaan nog. Ik moet er niet aan denken.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.