Kortebaanbond kiest woensdag nieuw bestuur

11 april 2016 14:51

De Kortebaanbond hoopt woensdag tijdens een extra ledenvergadering in Assendelft een nieuw bestuur te presenteren. Bestuurslid Leo van Vliet, voorzitter van de kortebaan in Voorschoten, is de enige van het ‘oude bestuur’ die niet aftreedt.

Theo van der Lans (voorzitter), Gerlag Vis (penningmeester) en Piet van Assema (bestuurslid) stoppen met hun werkzaamheden na jaren van trouwe dienst. De Kortebaanbond draagt Gerard Post Uiterweer (foto) voor als nieuwe voorzitter. De voorzitter van de kortebaan in Heemskerk is sinds de reguliere ledenvergadering, vorig jaar november, waarnemend secretaris. Zijn voorganger Corrie Dekker kwam twee maanden eerder na een lang ziekbed te overlijden.

Frans Jansen gaat in het nieuwe bestuur de secretaris worden. De organisatie van de kortebaan in Stompwijk heeft de liefhebber, voormalig eigenaar van Yfrie Beemd en lid van de groep die Howings Kumpel in bezit had, hiervoor voorgedragen. De goedlachse Jasper de Jong (voordracht van de kortebaan in Lisse) is de beoogde penningmeester. Bas Kuntz (voorzitter Santpoort) en Hans Ruygrok (voorzitter ’t Zand) maken het mogelijke nieuwe bestuur compleet.

Naast de bestuursverkiezing staan ook enkele andere vergaderpunten op de agenda zoals de kortebaankalender (enkele aangepaste aanvangstijden), starten met 24 of 28 paarden, de communicatie van de starttijden en een enquête van BES Event Service over muziek langs de kortebaan.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.