Kortebaan Warmond verplaatst naar de Renbaan Duindigt

15 augustus 2021 18:00

De kortebaan van Warmond gaat op zaterdag 28 augustus door, maar wel op de alternatieve locatie van de Renbaan Duindigt. De officiële start in Wassenaar is om 14.00 uur. Publiek is welkom.

Door de coronacrisis was de oorspronkelijke datum van zaterdag 5 juli al snel van de baan. De Warmondse organisatie zag de bui al hangen en stelde de kortebaan uit naar zaterdag 28 augustus. Toen ook dat niet haalbaar bleek, heeft het bestuur nog even met de gedachte gespeeld om op zaterdag 25 september te gaan koersen, maar door de afsluiting van de Tolbrug in Warmond was ook dat niet mogelijk.

Bijdrage

In tegenstelling tot andere organisaties die hun kortebaan noodgedwongen naar 2022 hebben moeten verplaatsen, gaf ‘Warmond’ niet op en bleef zoeken naar een alternatief. “Wij willen graag onze trouwe Vrienden en sponsoren die massaal hun financiële bijdragen hebben betaald, de mogelijkheid bieden weer een kortebaandraverij bij te wonen. Daarnaast willen wij ook onze bijdrage aan de mooie maar thans niet al te florerende drafsport leveren”, laat het bestuur in een brief weten.

“Wij hebben daarom contact opgenomen met de fameuze Renbaan Duindigt om te bezien of wij daar onze draverij kunnen houden. Dat is gelukt, wij krijgen daar alle medewerking waarbij wij uiteraard de geldende maatregelen rondom corona moeten naleven. Maar dat is goed te doen”, besluit de organisatie.

De kortebaan van Warmond is de vijfde dit jaar die doorgaat. Er vonden al twee kortebanen op Duindigt plaats en er waren twee koersen in Emmeloord. De laatste twee werden geadopteerd door Nootdorp (Duindigt) en Santpoort (Emmeloord).

Afsluiting

Iedereen die naar Wassenaar afreist, moet rekening houden met de afsluiting van de N44. De omleiding wordt aangegeven, maar zorgt voor overlast.

Voor de thuisblijvers zorgt BES Event Service voor een live-uitzending. De gehele koers is te zien op deze website en na afloop ook in zijn geheel terug te kijken.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.