Kortebaan Venhuizen verhuist definitief naar centrum dorp

2 februari 2023 12:23

De kortebaan van Venhuizen verhuist opnieuw naar een nieuwe locatie. Nadat de lokale harddraverijvereniging in 2019 de Westerbuurt verliet voor de Kerkweg verplaatst het evenement nu naar de Twijver, in het centrum van het dorp.

Het Noord-Hollands Dagblad maakte al eerder de plannen bekend nadat Kortebaanbond en de SNDR al toestemming hadden gegeven. Nu ook de gemeente achter de verhuizing staat, kan de Harddraverijvereniging Venhuizen definitief zijn koers houden op de Twijver. De start is nabij het dorpshuis. De finish ligt voor de kruising met de Westerkerkweg. De basisafstand wordt 275 meter.

Voordelen

Hoewel het wegvallen van de kermisexploitant aan de basis van het besluit ligt, ziet de Harddraverijvereniging Venhuizen voornamelijk voordelen. Zo heeft de Twijver, in tegenstelling tot de Kerkweg, aan beide kanten een stoep. Bovendien zijn er diverse horecagelegenheden en winkels gevestigd aan het parcours. Ook de kermis vindt plaats nabij de nieuwe locatie van de kortebaan.

De kortebaan Venhuizen staat gepland op dinsdag 30 mei, de traditionele ‘Pinkster 3’. Panic Launcher en Rick Wester wonnen in 2022 de laatste editie op de Kerkweg.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.