Kortebaan Stompwijk geannuleerd vanwege de hitte

17 juli 2022 19:19

De kortebaan in Stompwijk gaat maandag niet door. De SNDR en de Harddraverijvereniging Nooit Gedacht hebben dit besluit genomen vanwege de verwachte hitte zowel tijdens de transport als de inspanningen van de paarden.

Na twee gemiste edities door de corona-uitbraak was ‘Nooit Gedacht’ gebrand op het organiseren van de editie van 2022, maar nadat zondagmiddag het RIVM aankondigde vanaf maandag het Nationaal Hitteplan te activeren, kon de organisatie bijna niet anders dan het slotevenement van de Stompwijkse Paardendagen te annuleren.

Voorschoten en Nootdorp

In 2018 vonden de kortebanen van Voorschoten en Nootdorp ook geen doorgang door te hoge temperaturen. De organisatie van Nootdorp verplaatste zijn koers naar oktober, Voorschoten werd dat jaar niet verreden. In 2019 vond Voorschoten plaats op 17 augustus, nadat het ook toen op de oorspronkelijke datum te heet was.

Op dit moment is niet duidelijk of de kortebaan van Stompwijk naar later dit seizoen wordt verplaatst. In 2011 moest Stompwijk ook al eens annuleren door overvloedige regenval. ‘Nooit Gedacht’ wilde toen zijn koers in september verrijden, maar een paardenvirus op de locatie van de kortebaan zette definitief een streep door de koers.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.