Groen licht voor kortebaan Medemblik

30 juni 2021 08:56

Het ziet er goed uit voor de harddraverij van Medemblik op maandag 20 september. Als er geen wijzigingen komen in de huidige coronamaatregelen dan kan de koers doorgaan.

Het bestuur van de Harddraverijvereniging Prins Hendrik en de gemeente Medemblik hebben onlangs positief overleg gehad. Bij monde van burgemeester en beschermheer van de harddraverij Frank Streng heeft de gemeente alle medewerking toegezegd.

Controles

In Medemblik vind de kortebaan altijd plaats op een afgesloten Nieuwstraat. Hierdoor zijn eventuele controles op vaccinatie of een negatieve coronatest eenvoudig te realiseren. “Als bestuur zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Er ligt nog wel een aantal vraagstukken. Wij verwachten bijvoorbeeld enorme belangstelling. Wij hebben een ruim opgezette baan, maar er zijn grenzen aan de hoeveelheid belangstelling die wij uit veiligheidsoverwegingen aan kunnen”, aldus voorzitter Hans Nipshagen.

Wat roet in het eten kan gooien, is de terugkeer van de anderhalvemeter maatregel. “Deze maatregel kunnen wij langs onze baan onmogelijk handhaven. Vooralsnog gaan wij uit van het positieve uit. Wij zullen kosten noch moeite sparen om onze kortebaan door te laten gaan. In onze ogen zijn wij hier toe verplicht. Wij doen dit voor alle kortebaanliefhebbers, de eigenaren, trainers, pikeurs en de inwoners van Medemblik. De nog steeds aanwezige kans op een afgelasting nemen wij hierbij voor lief”, aldus Nipshagen.

Wij zullen kosten noch moeite sparen om onze kortebaan door te laten gaan

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.