Kortebaan Enkhuizen gaat voor nieuwe datum

18 augustus 2021 10:35

De kortebaan van Enkhuizen wordt verschoven naar een nieuwe datum, zo is vandaag (woensdag) te lezen in het Noordhollands Dagblad. De koers over de Paktuinen stond gepland op 16 september 2021, maar is nu een week later gepland, op 23 september 2021. Het bestuur van de Harddraverijvereniging hoopt zo te profiteren van nieuwe -soepelere- maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

De huidige maatregelen gelden sowieso tot 20 september. Vrijdag 17 september geeft het demissionaire kabinet een persconferentie waarin wellicht wordt aangekondigd dat de anderhalve meter kan worden losgelaten. Wanneer dat het geval is, staat niets meer in de weg om in Enkhuizen te gaan koersen. “Maar als dan niets mag, gaat oktober ook niet door”, kijkt voorzitter Mark Veen vooruit. “We zitten nog in september, dus heb je meer kans op mooi weer. Bovendien zijn de dagen dan nog langer, waardoor we het hele programma kunnen afwerken.” Veen is nog wel in gesprek met de Veiligheidsregio over de voorwaarden. “Alles hangt af van wat dan mag.”

Normaal gesproken is de vierde donderdag van september gereserveerd voor de kortebaan van Lisse, maar door een gunstige kalender met dit jaar vijf donderdagen in de drukste kortebaanmaand van het jaar heeft Enkhuizen een uitwijkmogelijkheid. Op dit moment is Hoofddorp de eerste kortebaan die op zijn oorspronkelijke parkoers staat geprogrammeerd. Warmond wijkt op 28 augustus uit naar Duindigt. De kortebaan van Medemblik staat gepland op maandag 20 september, wellicht de eerste dag dat de anderhalve meter-maatregelen niet meer van kracht zijn.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.