Kortebaan De Lier heeft sterk deelnemersveld

22 augustus 2013 09:12

Op voorhand lijkt de kortebaan van De Lier zaterdag (aanvang 13.30 uur) een groot spektakel te worden. Terwijl er vorig jaar maar zeventien paarden aan de start kwamen op de Hoofdstraat, is het nu volle bak met 26 deelnemers. De kwaliteit van de paarden is bovendien om de vingers bij af te likken.

Bekijk het deelnemersveld.

Eigenaar Peter Aleman uit Hoek van Holland heeft zijn zinnen gezet op winst in De Lier. Zijn grootste troeven Black Beauty Venus (dit jaar al winnaar in Assendelft en Amsterdam) en Dreamcatcher Venus (foto), de winnaar van Nootdorp komen aan de start. Black Beauty Venus start voor het eerst met leerlingpikeur Josette Pools op de sulky. Hierdoor krijgt hij vijf meter ontheffing ten opzichte van zijn laatste starts. Vanaf de basisafstand is hij dit jaar nog ongeslagen. Beide paarden, getraind door Aad Pools, behoren ongetwijfeld tot de favorieten in De Lier.

Stalgenoot Tusee JL is altijd een smaakmaker. Hij moet net als Umberto de hele middag minimaal vijf meter meer afleggen dan de concurrentie. Dit zorgt gegarandeerd voor spektakel!

Paard van het jaar

Ook de koploper van het klassement ‘Paard van het jaar’ komt naar De Lier. Andrea Swagerman won dit seizoen in Sassenheim en IJmuiden. Ook deze klasbak verschijnt voor het eerst met een leerlingpikeur aan de start. Met Denise Pennekamp is de ruin het te kloppen paard.

Cycloon Frejo zal ook veel aanhang hebben bij de wedders. Deze ruin leek vorige week op weg naar de winst in Bemmel totdat galoppades in de beslissende fase roet in het eten gooiden. Wanneer hij zijn hoofd erbij houdt, zijn er kansen op de winst.

Een uitgebreide voorbeschouwing met een beschrijving per paard volgt zo snel mogelijk.

Foto: www.supersprinters.nl

Geen zin in de rij bij de totalisator in De Lier? Of ben je er niet maar wil je wel inzetten? Maak een account aan op onderstaande link, profiteer van je welkomstbonus van 10 euro en zet vanaf zaterdagmorgen online in.
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.