Kortebaan Assendelft voortaan op andere locatie

5 oktober 2021 20:47

De kortebaan van Assendelft wordt vanaf 2022 op een andere locatie verreden, zo laat het bestuur van de Harddraverij Vereniging Assendelft in een nieuwsbrief weten. Door recente ontwikkelingen zijn er veel onzekerheden ontstaan rond het parkoers op de Dorpsstraat, wat het bestuur deed besluiten op zoek te gaan naar een andere locatie. Vanaf volgend jaar vindt de seizoenouverture plaats op de Beemsterstraat en de Rietwijkstraat.

Het wegvallen van horecagelegenheid Het Wapen van Assendelft heeft grote gevolgen. De organisatie kan wellicht geen gebruik meer maken van het parkeerterrein voor het stalterrein. Wellicht is er ook geen plek meer voor eet- en drinkgelegenheden. Het bestuur van de seizoenopener liet er geen gras over groeien en vond een andere locatie op de Beemsterstraat, op de plek waar ook de jaarlijkse kermis en wielerronde wordt georganiseerd. De baan is onlangs door de NDR en de Kortebaanbond goedgekeurd en is klaar om op 7 mei 2022 het kortebaancircus te ontvangen.

Andries van der Blonk won in 1989 zijn thuiswedstrijd in Assendelft met Abacadabra. (Foto: archiefNDR.nl)

In 1988 werd over de Dorpsstraat de eerste kortebaan van Assendelft verreden. In 2004 verhuisde de koers naar een andere locatie. Nog steeds op de Dorpsstraat, maar dit keer met de finish vlakbij het terras van Het Wapen van Assendelft. Andries van der Blonk, die in Assendelft een thuiswedstrijd reed, won twee keer op de Dorpsstraat. In 1989 was hij de sterkste met Abacadabra en in 2005 met Navy Blue. Zoon Frans van der Blonk won in 2017 met Dutch Buitenzorg. Aad Pools won het vaakst op de Dorpsstraat. Mister Kortebaan boekte vijf overwinningen, met Rubin JH (1997), Faith Princess (1998), Monet Hanover (1999, finale Harry Pools), Lino Hawai (2003) en Black Beauty Venus (2013). Verder wonnen Jollification (2001, Lindsey Pegram), Adonis Guard (2006, Manon Pools) en Viva’s Limburgia (2011, Manon Pools) namens Pools in Assendelft.

De finale van Assendelft 2008 in beeld: Vien H (rechts) is met Ruud Pools op de sulky veel te sterk voor Neeroson. (Foto: Ellen Sassen en Marco Verstraaten)
Doc Holiday was de ijzersterke winnaar van de editie van 2019 en gaat daarmee de boeken in als de laatste winnaar op de Dorpsstraat in Assendelft.

 

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.