Koningskoppel slaat weer toe

29 mei 2012 18:59

Viva’s Limburgia en Manon Pools hebben dinsdag de kortebaan in Venhuizen gewonnen. De combinatie was met overmacht de beste op de Westerbuurt. Zalvador Spendic werd knap tweede voor respectievelijk Giovanni en Le Dream.

Dankzij de vorig seizoen ingevoerde reglementen mag Manon Pools tot een seizoenswinsom van 1.500 euro plaatsnemen achter Viva’s Limburgia met een handicap van ‘slechts’ vijf meter. Net als vorig jaar had de pikeur slechts één kortebaan nodig om deze grens te passeren. Na Assendelft in 2011 volgde in het huidige seizoen ook de zege in Venhuizen.

Na de winst op Titicaca in de eerste omloop volgden Doris K, een stilstaand nummer en Giovanni alvorens Zalvador Spendic in de finale werd geklopt. Het koningskoppel stond tijdens deze zegereeks geen enkele rit af.

Hoogsthaalbaar

Zalvador Spendic had een goede dag in Venhuizen en bleef bijna de gehele middag vlak. De winst op Le Dream in de halve finale was het hoogtepunt. De tweede plaats was echter het hoogsthaalbare.

Wim van der Mespel eindigde met zijn paarden op de plekken drie en vier. In de troostfinale stond hij zijn plek achter Giovanni af aan Cees Imming. Met Le Dream was hij niet in staat om de derde plaats te bemachtigen.

Lees het volledige verslag vanaf vrijdag in Draf & Rensport.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.