Klinkerspecialist Attila favoriet in IJmuiden

16 juli 2013 10:54

Attila kan op elke ondergrond uit de voeten, maar voor klinkers heeft hij een voorliefde. Niet voor niets won hij de afgelopen jaren onder andere in Santpoort (2x), Schagen (2x) en ’t Zand. Dat biedt mogelijkheden op de nieuwe baan in IJmuiden: de klinkers van de Kennermerlaan.

Bekijk het deelnemersveld.

Met de vorm van Attila is niets mis. In Warmond maakte hij grote indruk. Moegestreden moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Ondanks zijn starthandicap, hij wist hiermee nog niet te winnen, bombarderen wij hem tot favoriet in IJmuiden.

Uitdager

Andrea Swagerman zien wij als zijn grootste uitdager. Als hij zijn hoofd bij het werk houdt, is er niemand die hem kan kloppen. Dat bewees hij dit jaar nog maar eens met zijn overwinning in Sassenheim. Te vaak maakt hij echter galoppades of komt hij moeizaam weg. Het lijkt wel alsof de favorietenrol hem niet ligt. In zijn carrière won hij drie keer, steeds als outsider.

De pupillen van Aad Pools mag je nooit uitvlakken. Tusee JL en Black Beauty Venus zijn zeldzame kortebaners. Elke keer meters geven valt echter niet mee. Wanneer ze de paarden vanaf ‘295’ een beetje kunnen ontlopen, liggen er kansen. Black Beauty Venus treft met Every’s wish wel een lastige tegenstander. Tijdens haar debuut in Venhuizen maakte ze een goede indruk en strandde in de tweede omloop tegen de uiteindelijke winnaar Prince of Moor.

Ontheffing

In IJmuiden vertrekken er zeven paarden met vijf meter ontheffing. Hiervan heeft Power Hill zich het meest bewezen. Na zijn derde plaats in Venhuizen verwachtten wij hem op korte termijn op het ereschavot. De vorm de laatste weken is echter beduidend minder. Bovendien maakt hij te snel een galoppade. Hij treft in de eerste omloop Chubby Bobber, die een thuiswedstrijd rijdt.

Wie heeft opgelet in Warmond, zag Cha Cha Cha met John Dekker aan het werk. Hij liet in enkele proefritjes een soepele start en snelheid zien. Dat belooft wat. Stalgenoot Zalvador Spendic lijkt de laatste weken de draad een beetje kwijt. Hij vervalt te vaak in zijn oude gewoonte van galoppades. Blijft hij vlak, doet hij mee voor de overwinning.

Wim van der Mespel maakt in IJmuiden zijn rentree na een korte afwezigheid door een blessure. Hij rijdt de debutanten Amber van Ranum en Bernadot Queen. Zij werkten respectievelijk in Hoofddorp en Warmond en maakten een degelijke indruk. Cees Imming rijdt de paarden die de afgelopen weken indruk maakten vanaf 295 meter. Time after Time won in Zwanenburg. Toulouse eindigde als tweede in Egmond aan den Hoef. Vanaf de basisafstand krijgen zij het lastiger. Toch zien wij vooral voor Toulouse een mooie toekomst op de kortebaan.

ONZE TIP: 1. ATTILA 2. ANDREA SWAGERMAN 3. TUSEE JL 4. BLACK BEAUTY VENUS
Outsiders: Cha Cha Cha en Zalvador Spendic

Geen zin in de rij bij de totalisator in IJmuiden? Zet vanaf donderdagmorgen online in:
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.