Kebby du Bocage grootverdiener in serie 1

5 april 2012 09:55

Kebby du Bocage is de blikvanger in de eerste serie van de sprintkoersen maandag in Alkmaar. De Fransman heeft een winsom van ruim 350.000 euro en dat is ongeveer net zoveel als al zijn tegenstanders bij elkaar. Alleen daarom al moet de ruin deze koers domineren.

Koersen over 1100 meter worden zelden verreden. Een vergelijking is dan ook niet te maken. Zijn de kwaliteiten op de lange- of kortebaan doorslaggevend? Feit is dat je je over zo’n korte afstand geen misstap kunt veroorloven. Om te winnen, moet je goed starten en bovendien een optimale laatste ronde rijden. Beland je drie- of vierdik in het veld ben je eigenlijk direct al kansloos.

Dat maakt de favorietenrol van Kebby du Bocage meteen ook twijfelachtig. Met startnummer zeven moet de troef van Lieven de Groote ongetwijfeld buitenom om de tegenstand te passeren. Met zijn klasse is hij tot veel in staat, maar over zo’n korte afstand moet er wel voldoende tijd zijn voor een inhaalmanoeuvre.

Kortebaankampioen

Ook Le Dream, de kortebaankampioen van 2011, moet op zijn klasse ver kunnen komen. De stalgenoot van Kebby du Bocage ontwaakt uit een lange winterslaap. De kortebaan in ’t Zand, in oktober vorig jaar, was zijn laatste optreden. Volgens trainer Lieven de Groote is hij op dit moment echter al beter dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook deze Fransman steekt er met een winsom van ruim 200.000 euro bovenuit. Met startnummer zes moet hij echter een bliksemstart hebben om vanaf de buitenkant de kop te pakken.

Zoekend naar een paard met een lager startnummer komen we uit bij Black Beauty Venus. De nieuwe kortebaner van Peter Aleman uit de stal van Aad Pools vloog in zijn eerste twee optredens in Alkmaar van start. Het leverde de Oostenrijker een tweede en derde plaats op. Dat maakt hem hier over 1100 meter zeer kansrijk.

Ook Tim Trot moet met zijn ervaring ver kunnen komen. De ruin uit de stal van Rob de Vlieger presteert momenteel vooral naar behoren in Duitsland.

Grote onbekende

Prince of Moor is de grote onbekende in dit veld. Trainer Hans Bot werkt de nieuwe kortebaner van Stal de Groningers toe naar de start van het nieuwe seizoen. In Duitsland liep hij bijna 24.000 euro bij elkaar. Zoon van Minne is een snelle starter op de langebaan. Zijn laatste prestaties zijn echter minder aansprekend. Tiptronic BN kent het Ovaaltje in Alkmaar het beste. Zijn laatste overwinning is echter al bijna vijf jaar geleden.

ONZE TIP:
**** Kebby du Bocage
*** Black Beauty Venus en Le Dream
** Tim Trot
* Prince of Moor

Uitleg sterren: ***** Groot favoriet, **** Favoriet, *** Kanshebber, ** Gevaarlijke outsider, * Afwachten, maar kan verrassen

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.