Karin Hetteling pakt dagprijs Beverwijk

17 augustus 2014 10:07

Het raden van de winnaar was de afgelopen weken al een hels karwei, maar in Beverwijk was het niet te doen. Dat Quick du Vivier de kortebaan kon winnen, had niemand voorzien. De 82 deelnemers aan de TipCompetitie voor de kortebaan van Beverwijk hadden de elfjarige hengst zelfs geen enkele keer in hun prognose opgenomen. De dagscores waren daardoor niet hoog, maar ook niet bijzonder laag. Met name Edo Venus en Donate Groenhof bezorgden de tippers nog de nodige punten.

De dagprijs van Beverwijk ging naar Karin Hetteling. De liefhebster uit Schagerbrug tipte drie paarden van haar vader Cees Hetteling, te weten Evison, Donate Groenhof en Boy Lucswolle, aangevuld met Edo Venus. Het leverde haar 22 punten op. Cees Kuilman was het grotendeels met haar eens en tipte in plaats van Boy Lucswolle Adonis Charisma. Ook dat kwartet leverde 22 punten op. Hetteling was echter enkele uren eerder met het inleveren van haar prognose en pakte daarmee de dagwinst van de kortebaan over de Breestraat in Beverwijk.

Gé Hilgersom en Pol de Jaeger namen de leiding in het regioklassement ‘Zaanstreek’. De twee voormalige koplopers van het algemeen klassement delen deze koppositie, maar voelen de hete adem van Frits Taag, zijn achterstand bedraagt slechts één punt, in hun nek. Ferry Elderbroek is nog steeds de trotse koploper na veertien kortebanen. Zijn voorsprong op de nummer twee is gezond te noemen, maar slonk opnieuw met één punt tot acht. Fred Overdevest is de runner-up, terwijl oud-winnares Violette Venneman naar de derde plaats steeg, een positie die zij moet delen met onze analist Leon Zoetemelk.

Bekijk hier het dagklassement van Beverwijk, het regioklassement van ‘Zaanstreek’ en het algemeen klassement

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.