Kansen voor Amiral d’Inverne in Zwanenburg

3 juni 2016 09:25

De Stichting Kortebaandraverij Zwanenburg-Halfweg hoopt op succes van de ‘eigen’ Amiral d’Inverne. Charles de Leeuw van het organiserende bestuur is mede-eigenaar van de achtjarige ruin. Op zaterdag 25 juni gaat de troef de strijd aan met de concurrentie op de wielerbaan van HSC De Bataaf op de Kinheim (ingang Venenweg). De aanvang is een uur later dan voorgaande jaren: 14.00 uur. De eerste start valt om 14.30 uur.

Het is niet voor het eerst dat de organisatie een ‘eigen’ paard aan de start heeft in Zwanenburg. Yankee Attack was het meest succesvol. Hij zegevierde in 2014. Een goed resultaat van Amiral d’Inverne is niet vanzelfsprekend. Hoop is er wel. De ruin is bezig aan zijn eerste kortebaanseizoen. Tijdens zijn drie starts tot nu toe liet hij aanleg zien, maar verder dan een plek in de tweede omloop kwam hij nog niet. Op de Kinheim krijgt hij voor het eerst een ontheffing van vijf meter. Dat kan net het verschil zijn tussen wel of geen succes.

Zijn pikeur John de Leeuw is goed aan het seizoen begonnen. Met Barbert won hij de kortebanen in Assendelft en Vroomshoop. Mede daardoor heeft de Hoofddorper direct een groot gat geslagen in het pikeursklassement, dat hij de afgelopen twee jaar won.

Samenvatting Kortebaan Zwanenburg 2015

Samenvatting van Zwanenburg in 2015: Donate Groenhof won.

Informatie-avond

Nieuw dit jaar is een informatie-avond op donderdag 23 juni. De organisatie wil hierop de bezoekers informeren over de paarden en de verschillende wedmogelijkheden. Mogelijk dat één of meerdere pikeurs aanwezig zijn en tips delen met het publiek. De aanvang is 20.00 uur. De lokatie is nog niet bekend. De organisatie informeert hierover zo snel mogelijk via de eigen website www.kortebaandraverij.com.

Op de dag zelf is er naast topsport volop vermaak. Voor de kinderen zijn er weer diverse spellen en een groot springkussen. Na afloop van de draverij zorgen diverse lokale zangers voor gezelligheid in- en rondom de feesttent.

Deelnemersveld en meer informatie

De NDR verricht op donderdag 23 juni de loting voor de kortebaan in Zwanenburg. Direct na de bekendmaking staan de namen van de paarden en hun pikeurs op deze website. Later op de dag volgt ook een voorbeschouwing met tips.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.