Kans voor Thomas Bos achter Co Swagerman

13 augustus 2014 08:02

De kans is groot dat Thomas Bos de plaats inneemt achter Co Swagerman. Vrijdag moet de groom van de paarden van Frans van der Blonk en het ‘neefje van’ afrijden voor leerlingpikeur. Wanneer hij slaagt, kan hij voor de vijf meter ontheffing zorgen van de succesvolle ruin.

Co Swagerman ging met zijn overwinning dinsdag in Bemmel over de winsomgrens van 12.000 euro heen. Voortaan moet hij dus met een handicap van vijf meter of een leerlingpikeur starten. De jonge Bos ziet het wel zitten. “Het moet goedkomen. Ik loop inmiddels al zo lang mee op de kortebaan.”

Van der Blonk kan wel lachen om zoveel bravoure. “Ik sta straks natuurlijk in het startvak om hem te helpen. Het enige dat ik hem verder kan meegeven, is rustig blijven.”

Freewheelend

Zelf had Van der Blonk dinsdag weinig om zich druk over te maken. Co Swagerman ging bijna freewheelend naar de zege. “Het was steeds bij de start al beslist. Dat is ook zijn sterke punt. Hij maakte daar het verschil en liep vervolgens gemakkelijk naar de overwinning. Ik heb hem nauwelijks hoeven vragen.”

Toch won Co Swagerman dit seizoen nog niet. Drie keer werd hij tweede. “In de eindfase heeft hij het vaak gehad. Dan komt hij lucht tekort. Wat dat betreft is hij heel anders dan Andrea Swagerman. Die moet het juist niet van zijn start hebben en komt het beste tot zijn recht in de laatste omlopen, wanneer de tegenstanders moe worden.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.