Kampioenshelm brengt nog geen geluk

19 mei 2012 13:48

Het dragen van de ‘Gouden Helm’ heeft Wim van der Mespel nog geen kortebaanoverwinning opgeleverd. De kortebaankampioen van 2011 was er tweemaal dichtbij met Zephir, maar meer dan een tweede plaats in Helmond en een derde in Wognum leverde dat nog niet op.

,,Misschien moet ik de volgende kortebaan maar weer met mijn zwarte helm gaan koersen”, lacht Van der Mespel zuur na de koers in Wognum. ,,Wellicht dat ik dan weer kan winnen. Natuurlijk is het dragen van deze helm geen garantie voor succes. De paarden maken de man.” Desalniettemin draagt de kortebaankampioen zijn ereprijs met trots. ,,De mensen gunnen mij de helm. Het levert nog steeds veel positieve reacties op en daar doe je het voor.”

Niet tevreden

Ondanks zijn derde plaats op de Kerkstraat was Van der Mespel niet tevreden. ,,Zephir ging de gehele middag super. Toen Tusee JL werd uitgeschakeld, waren we op papier onze zwaarste tegenstander kwijt. Tijdens de halve finale liet hij mij echter in de steek. Zephir kan veel harder van start. Normaal ben ik ter hoogte van het eerste stek los van mijn tegenstander, maar Original Charm bleef veel te dichtbij. Toen wist ik eigenlijk al dat ik die ritten niet meer kon winnen.”

Ook van Pacha de la Frette had de kortebaankampioen meer verwacht. ,,Omdat hij tijdens de eerste omloop niet in actie hoefde te komen, heb ik hem voor de tweede omloop driemaal 25 minuten voorgewerkt. Ik heb hem zelfs nog een ander beslag gegeven. Hij ging prima, maar liet het afweten toen het er om ging. We gingen Diamond Wood tijdens de eerste rit voorbij, maar vlak voor de finish ging het kaarsje uit en kon Diamond Wood alsnog de rit winnen. Dat was een verrassing.”

Van der Mespel kan echter uitstekend relativeren. ,,Het blijven paarden. Er komen nog genoeg kortebanen om het beter te doen.”

Zie meer reacties vanaf vrijdag in Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.