Conceptkalender 2022: Beverwijk naar 23 juni, NK in Lisse

29 december 2021 08:46

De Kortebaanbond heeft de conceptkalender van 2022 vrijgegeven. De grootste verandering ten opzichte van voorgaande jaren is dat Beverwijk staat gepland op donderdag 23 juni in plaats van de traditionele tweede donderdag in augustus. Het NK staat gepland op donderdag 29 september in Lisse.

In totaal staan er 27 kortebanen op het programma. Ondanks de interesse van meerdere nieuwe organisaties heeft er vooralsnog niet één de conceptkalender gehaald. Ook de eventuele Belgische kortebanen staan niet vermeld.

Utrecht keer weer terug in het overzicht. De Diergeneeskundige Studenten Kring (DSK) viert het achttiende lustrum met een kortebaan op de Maliebaan op zaterdag 24 september. In 2017 kreeg deze organisatie de titel Kortebaan van het jaar.

Onder voorbehoud

Uiteraard zijn alle kortebanen onder voorbehoud. Net als afgelopen jaar is er extra veel onzekerheid vanwege de de coronacrisis. Uiteindelijk konden er toen maar tien kortebanen doorgaan, waaronder zes op alternatieve locaties op de Renbaan Duindigt (vier keer) en de grasbaan in Emmeloord (twee keer).

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.