Josette Pools: ‘Weer met z’n allen gedaan’

30 september 2013 09:19

De familie Pools beleefde een fantastische maand. Tijdens alle acht kortebanen in september behaalden zij de finale. Black Beauty Venus en Josette Pools sloten in Lisse deze succesvolle weken op een passende manier af, door sterk naar de zege te snellen.

“Wat ging ‘ie hard, hè?,” jubelt de oudste van de zusjes Pools na afloop op het stalterrein. “Hij was zo goed, niet normaal. Hij gaf geen krimp. Tijdens de kamprit tegen Blackpearl Trans R verloor hij een ijzer, maar hij gaf er niets om. Het ijzer bleef in zijn staart hangen, maar hij liep trouw naar de finish.”

Door de overwinning rekende Black Beauty Venus af met een matige zomer, nadat de achtjarige ruin in Assendelft en Amsterdam-Noord onaangevochten had gewonnen. “Hij startte verschillende keren met mijn vader vanaf 305 meter, maar dat was te veel van het goede voor hem,” beschouwt de leerlingkampioene van 2008 na. “Er startten toen zo veel paarden vanaf 295 meter, dat kon hij niet belopen.”

Stappenteller

In De Lier nam Josette Pools voor het eerst plaats achter de Oostenrijker, maar werd ze tijdens de tweede omloop geklopt door een sterke Cycloon Frejo. Daarna haalde ze de finale in Schagen en in Purmerend. In Lisse haalde de combinatie eindelijk de volle buit binnen. “We hebben even moeten wennen aan elkaar, maar vandaag klopte het. Hij vertrekt razendsnel en heeft z’n tegenstander al rap na de start te pakken. Hij heeft vandaag verdiend gewonnen.”

Als geen ander weet Pools hoe belangrijk de werkzaamheden op het stalterrein zijn. “We hebben dit weer met z’n allen gedaan. Daphne (van der Voort, red.) verricht het hele seizoen al fantastisch werk bij de wagen. Ze werkt zich de blubber en de paarden zijn altijd op tijd klaar. Wanneer zij dit seizoen een stappenteller had gedragen, was ze inmiddels al naar Parijs gelopen.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.