Josette Pools: ‘Smile gaat er niet meer vanaf’

16 juni 2012 08:14

Josette Pools was vrijdag na afloop van de koers dolblij met haar overwinning met Viva’s Limburgia. En dat terwijl ze lang getwijfeld heeft of ze nog wel achter deze klasbak op de kortebaan wilde verschijnen.

“Ik was vorig jaar zo zenuwachtig. Dat ging echt veel te ver. Maar toen ik Viva’s Limburgia in Venhuizen zag gaan, besloot ik direct om toch weer op de kar te stappen”, vertelde Pools op het stalterrein. “Nooit meer op de kortebaan rijden, kan natuurlijk niet. En hoewel ik iedereen de overwinning gun, was het natuurlijk ook niet leuk geweest wanneer een andere leerling met Viva’s Limburgia zou winnen.”

Met de loting tegen Attila en ‘oom Ruud’ kon Pools direct aan de bak. “Dat vond ik eerlijk gezegd wel lekker. Als ik had verloren, had niemand het raar gevonden.”

Hulp van Manon

De overwinning kwam op een bijzondere manier tot stand. In tegenstelling tot eerdere keren stond niet vader Aad, maar zus Manon in het startvak om de combinatie bij te staan. “Zij kent Viva’s Limburgia zo goed. Daarom hebben we besloten dat zij vandaag zou helpen in het startvak. Manon vertelde precies wat ik moest doen. Ik ben daar volledig op af gegaan. Het ging fantastisch. Hij ging zo hard, het leek veel op de overwinning vorig jaar in Egmond aan den Hoef. In de finale keek ik opzij en dacht ‘waar is ie nou?’. En dat terwijl Ipse LB ook niet stil staat.”

Met zijn veertiende overwinning achterhaalde Viva’s Limburgia de legendarische Mr. Postman. “Dat is natuurlijk fantastisch. Het was ook het eerste wat Manon en ik tegen elkaar zeiden op de sulky na de finale. Ik heb gewoon kramp in mijn kaken van die smile op mijn gezicht. Die gaat er voorlopig niet meer vanaf.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.