John Dekker: ‘Z’n tank raakt niet snel leeg’

31 augustus 2021 10:12

Fip Junior groeide afgelopen zaterdag uit tot de verrassing van de middag. De negenjarige hengst was tijdens zijn eerste twee starts weinig peren waard, maar haalde tijdens de alternatieve kortebaan van Warmond op Duindigt knap de finale. Zijn pikeur John Dekker was dik tevreden. “Z’n tank raakt niet snel leeg.”

Met Fip Junior is het alles of niets. De pupil van trainster Caroline Aalbers debuteerde in 2019 met een derde plaats in Voorschoten en haalde daarna de finale van Middenbeemster. Vervolgens kwam hij drie keer op rij niet door de eerste omloop heen, om daarna verrassend de finale te halen in ’t Zand. Dit seizoen leek hij er tijdens zijn eerste twee starts weinig van te willen weten, maar zaterdag liet hij opnieuw zien een bovengemiddelde sprinter te zijn. Achtereenvolgens Bolide Senonchois, Feria de Rheve, Hampshire F Boko en Archange de Jiel werden op weg naar de finale verslagen. Alleen winnaar Cesar Charisma was een duidelijke maat te groot.

Vooraf getekend

Vaste stuurman John Dekker was dik tevreden over het optreden van de grillige hengst van fokker en eigenaar Jan Beemsterboer. “Tijdens de eerste twee kortebanen wilde het niet erg en was hij wellicht wat gevoelig. Dit keer was hij 100 procent en kon ik weer aan hem rijden. Hij pakte vrijwel alle ritten goed benen, terwijl ik hem de vorige keren goed moest vasthouden. Helaas was die van Ruud (Pools, red.) een maatje te groot.”

Ondanks zijn derde verloren finale met Fip Juinior wil Dekker niets van een nederlaag weten. “Vooraf had ik getekend voor een tweede plaats. Fip Junior is snel, maar er zijn snellere paarden. Fip kan het echter de hele middag, z’n tank raakt niet snel leeg. Om te winnen heb je ook wat geluk nodig. We moeten dit verlies nemen, zover je van verlies kan spreken.”

Luister hier het hele interview met John Dekker terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.