John Dekker: ‘Ze doet altijd haar stinkende best’

15 september 2022 21:33

Ze was er al verschillende keren dichtbij, maar winnen zat er telkens net niet in voor Jet Bianco. In Enkhuizen maakte ze einde aan een reeks van enkel ereplaatsen en eiste voor het eerst in haar loopbaan de overwinning op. Een zege die de zesjarige merrie was gegund. Dekker: “Ze doet altijd haar stinkende best.”

Op weg naar de naar overwinning kwamen Jet Bianco en Dekker de debuterende Kesper maar liefst drie keer tegen. Jet Bianco won gemakkelijk de confrontatie tijdens de eerste omloop, maar Kesper bleek een snelle leerling en was tijdens de derde omloop duidelijk te sterk voor de pupil van trainster Caroline Aalbers. Dekker had dus voor de finale weinig vertrouwen in een goede afloop. Dekker: “Ik vermoedde dat de finale een lastig verhaal ging worden. Tijdens de rit kwam ik er achter dat de tank leeg was bij Kesper. Jet Bianco is dit seizoen al vaker gestart en heeft juist het ritme te pakken. De tweede rit was door de te vroege start van Kesper een doorslag, maar ik denk dat we die tweede rit op conditie ook wel had gewonnen.”

Genoten

Het resulteerde in een vervroegde ereronde voor de merrie van Stal Bianco, die zich na zeventien starts eindelijk het zoet der overwinning kon laten smaken. “Hier was Jet Bianco aan toe”, beschouwt Dekker na. “Ze doet al het hele seizoen haar stinkende best en is vrijwel altijd goed het startvak uit, maar behoort niet tot de snelste paarden. Prachtig dat het een keer is gelukt. Het is haar én haar eigenaren gegund. Het zijn echte liefhebbers, maar ze moesten helaas wat eerder naar huis. Ze hebben ongetwijfeld in de auto de koers gevolgd en genoten.”

Jet Bianco snelde op de Paktuinen in Enkhuizen naar haar eerste overwinning op de kortebaan.

Ook met zijn tweede deelnemer kwam Dekker behoorlijk ver. Kairouan miste op een haar na de finale en finishte uiteindelijk moegestreden als vierde. “Ze deed het vandaag goed. Tegen Cotton Eye Joe lag ze na de start al een stukje voor en zo leek het dat ze oppermachtig won. Ze heeft echter maar één tempo. De ritten tegen Kesper waren prachtig, maar het viel net niet mijn kant op. Jammer, want eerste en tweede worden was helemaal mooi geweest.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.