John Dekker: ‘Wim opnieuw erg belangrijk’

23 mei 2018 09:06

Wim van der Mespel speelde dinsdag in Venhuizen opnieuw een bijrol op de sulky. In het startvak was hij echter cruciaal voor Obelix West. Keer op keer hielp hij de troef van Joop Visser goed op weg waarna de overwinning volgde, tot blijdschap van pikeur John Dekker.

“Wim was opnieuw erg belangrijk”, blikte Dekker terug. “Achterom had hij wat moeite, dat heeft hij niet vaak. Wim pakte hem daarom vroeg en hielp hem alsnog aan een goede start. Obelix West is natuurlijk wat onstuimig. Ik heb meestal mijn handen vol aan hem. Dat is lastig wanneer je ook zelf het starten in de gaten moet houden. Dan loopt hij nog wel eens een meter te ver door.”

Beter te regelen

Dekker, die in het nog prille seizoen al drie finales reed en twee keer won, vond echter dat Obelix West beter te regelen was dan anders. “Soms kon ik zelfs kwikkelend met hem naar de start. We proberen hem tussendoor zo rustig mogelijk te houden door veel met hem te stappen op het stalterrein.”

De beslissende finalerit was spectaculair, vond ook Dekker. “Ik wist dat het voorom moest gebeuren. Toen ik voorbij de palen was, achterom keek en de voorsprong zag, wist ik dat het nu of nooit was. Evengoed kwam Southwind Raptor nog heel dichtbij. Het scheelde op de streep misschien nog maar een halve meter.”

Leerlingpikeur

Door het overschrijden van de winsomgrens gaat Obelix West nu met een leerlingpikeur op pad. “De start is zijn wapen, maar hij is onderweg niet supersnel. Met vijf meter extra gaat hij het niet redden. Dat moet je hem ook niet aandoen. Zoals hij nu is, is hij voor een leerling goed te rijden. En wanneer Wim dan kan helpen in het startvak, kan hij goed met de besten meedoen.”

Soms kon ik zelfs kwikkelend met hem naar de start

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.