John Dekker: ‘Vooraf getekend voor een derde plaats’

10 september 2022 10:19

Hoewel Chief One na afloop de ereronde draafde over de Nieuwstraat in Purmerend, stak er donderdag één paard met kop en schouders bovenuit: Cassidy Byd. De combinatie met John Dekker op de sulky versloeg op snelheid klasbakken als Eliot Charisma, Chief One en Flavius Boko, maar ging tijdens de halve finale galopperend in de fout. Dekker baalde na afloop, maar was ook realistisch. “Vooraf had ik getekend voor een derde plaats.”

Voor Cassidy Byd was het pas zijn tweede start op de kortebaan. Eerder had hij tijdens zijn debuut gewonnen in Nootdorp. Toen genoot de ruin van trainster Caroline Aalbers een startvoorgift van vijf meter en profiteerde tijdens de finale van twee galoppades van Southwind Raptor. In Purmerend liet Cassidy Byd zien het ook op eigen kracht te kunnen. Na Bankrobber en Eliot Charisma zonder veel moeite opzij te hebben gezet, baarde de ruin opzien door Chief One in twee ritten uit te schakelen, waarbij hij tijdens de tweede rit Chief One vlak voor de finish passeerde.

Vertrouwen

Helaas voor zijn achterban ging Cassidy Byd tijdens de halve finale twee keer galopperend in de fout. “Dat was jammer, want ik kreeg gedurende de middag het idee dat we de koers zouden gaan winnen”, kijkt Dekker terug. “Tijdens de eerste rit van de halve finale gleed hij weg en sprong hij. Dat kan gebeuren. De tweede rit ging daarna goed. Helaas sprong hij daarna weer weg. Wellicht dat hij z’n vertrouwen een beetje kwijt was; ik kan verder geen reden verzinnen. Misschien was hij het zat om die kant op te draaien. Ondanks het sterke deelnemersveld heeft hij het toch laten zien. Wanneer je Chief One zo kunt kloppen, hoor je bij de betere paarden op de kortebaan. Zonde, maar vooraf had ik getekend voor een derde plaats.”

Hoewel het einde van het seizoen met rasse schreden naderbij komt, maken Dekker en Aalbers geen haast met de ruin. Dekker: “We hebben na Nootdorp even gewacht met inschrijven omdat zijn eigenaren de langebaan ook mooi vinden. Zo koerst hij regelmatig op Alkmaar of op de grasbanen. We wisselen het met hem af. Wellicht dat we dit jaar nog één of twee kortebanen voor hem uitkiezen en dan gaan we volgend jaar weer met hem verder.”

Wanneer je Chief One zo kunt kloppen, hoor je bij de betere paarden op de kortebaan

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.