John Dekker vermoedelijk getroffen door TIA

16 juli 2014 21:15

John Dekker is maandag vermoedelijk getroffen door een TIA, een voorbijgaande beroerte waarbij een bloedprop tijdelijk de bloedstroom naar een deel van de hersenen verstoort. De pikeur maakt het naar omstandigheden goed.

Dekker ging samen met partner Caroline Aalbers naar Amsterdam om te eten. Toen ze uit de trein stapten, was zijn ene arm veel slapper dan de ander. Aalbers: “Verder merkte je niet zoveel aan hem, maar hij kon zijn arm moeilijk optillen en had minder kracht.”

Aalbers belde de ambulance, waarna Dekker naar het ziekenhuis is vervoerd. “Hij heeft snel bloedverdunners gekregen en een kastje dat zijn hart in de gaten houdt. Nu wordt voornamelijk gezocht naar de oorzaak. We hopen uiteraard dat het alleen een waarschuwing is geweest. Het lijkt in elk geval een TIA te zijn, geen bloeding. Donderdag horen we definitief was het was.”

Verbetering

Woensdag meldde de trainster uit Callantsoog dat Dekker verbeterd is ten opzichte van maandag. “De kracht in zijn arm komt voorzichtig terug en hij voelt zich verder goed. Woensdagmiddag heeft hij nog een MRI-scan ondergaan. Mogelijk dat hij donderdag al naar huis kan.”

Dekker komt uiteraard donderdag niet in actie tijdens de kortebaan van IJmuiden. Aalbers rijdt zelf de paarden uit haar stal Cha Cha Cha en Cunera Beuckenswyk.

De redactie van Kortebaandraverijen.nl wenst John Dekker sterkte en een voorspoedig herstel.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.