John Dekker verdedigt titel in Venhuizen

21 mei 2019 08:00

John Dekker gaat op dinsdag 11 juni (‘Pinkster 3’) op jacht naar zijn derde overwinning tijdens de kortebaandraverij in Venhuizen. Vorig jaar won de pikeur met Obelix West en in 2006 met Hot Water. De kortebaan vindt dit jaar niet meer plaats op de Westerbuurt, maar op de Kerkweg. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De winst vorig jaar van Obelix West was verrassend. De ruin profiteerde samen met Dekker optimaal van zijn bliksemstarts. Zelfs Southwind Raptor, de tegenstander in de finale, kwam daardoor tekort. Het was de laatste overwinning van Obelix West op de kortebaan. Hoewel hij daarna nog meerdere keren aan een kortebaan deelnam, gunde zijn achterban de troef uit de stal van Caroline Aalbers aan het einde van het seizoen een mooi pensioen.

Dekker moet het daarom dit jaar hebben van andere paarden. Boucher le Blanc, de winnaar vorig jaar in Medemblik, moet in staat zijn om een aantal omlopen te overleven. Ook rijdt de pikeur uit Warmenhuizen voor de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl de paarden Emi van Jip en Gaya Vip. Kortebaanliefhebbers konden zich met dit initiatief voor een relatief kleine bijdrage aanmelden als mede-eigenaar van deze paarden. Ook Kees Komen, voorzitter van de Harddraverij Venhuizen, doet daarin mee. Voor hem is de koers van dit jaar dan ook extra spannend.

Kortebaan Venhuizen 2018
Samenvatting van de kortebaan Venhuizen vorig jaar.

Erelijst

De meest winnende nog actieve pikeurs in Venhuizen zijn de broers Ruud en Aad Pools. Zij wonnen beiden zes keer. Ruud Pools rijdt dit seizoen vooral de paarden uit de stal van Cees Hetteling. Evison en Donate Groenhof zijn de bekende namen. Zijn nieuwe troeven moeten nog worden afgewacht. Aad Pools rijdt de paarden uit zijn eigen stal. Dochter Manon heeft echter de eerste ‘paardkeuze’. Overigens won ook Jan Wagenaar zes keer in Venhuizen. De laatste keer was in 1974 met Lady Belle. Elf jaar geleden stond Wagenaar nog in de finale. Met Nathan Streamline moest hij het toen echter afleggen tegen Volann d’Orange met Lindsey Pegram.

Welke paarden dit jaar aan de start komen, is bekend op donderdag 6 juni. Wanneer de SNDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.

Nieuwe lokatie

Met de verhuizing van de Westerbuurt naar de Kerkweg hoopt de organisatie nog meer publiek naar het evenement te trekken. De kortebaanharddraverij is de afsluitende dag van het kermisfestival dat ook meeverhuist naar de nieuwe locatie naast de ijsbaan met vele attracties, artiesten en een foodmarkt in de festivaltent, circustent en op een buitenpodium. Het feest is voor alle doelgroepen van jong tot oud.

‘Pinkster 3’ begint met een kinderochtend vanaf 10.30 uur met onder andere muziek, een stormbaan, goochelaars en clowns. Ook is er de mogelijkheid om geschminkt te worden. Verder zijn er optredens van Steven Kazan en meidengroep Raak. Bovendien is er Bert’s AnimalFarm met meer dan zeventig dieren.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.