John Dekker: ‘Tevreden met alles wat ze meepakte’

28 september 2022 20:34

John Dekker is net zoals op de langebaan ook op de kortebaan aan een uitstekend seizoen bezig. De voormalig kortebaankampioen haalde in Roden, in tegenstelling tot Enkhuizen en Medemblik, echter niet de finale. Zijn beide paarden troffen elkaar in de troostfinale. De vierjarige Lois Lane (foto) werd derde, voor favoriet Cassidy Byd. Vooral over Lois Lane was Dekker te spreken.

De vierjarige Lois Lane startte voor de vierde keer op de kortebaan en draafde voor de vierde keer in het prijzengeld. Volgens Dekker is dat niet vanzelfsprekend. “Ik was al blij dat ze elke keer benen pakte. Vandaag deed ze het netjes. In Middenbeemster was ze echt een beetje de kluts kwijt. Nu ging dat, op de eerste omloop na, goed. Ik was tevreden met alles wat ze meepakte. Nadat we de eerste rit van de halve finale van Bankrobber wonnen, dacht ik wel dat de finale dichtbij was. De tank was echter leeg.”

Cassidy Byd maakte opnieuw een uitmuntende indruk, maar ging net zoals in Purmerend galopperend in de fout. “Cassidy Byd was goed, maar het ging weer mis tijdens de halve finale”, kijkt Dekker terug. “Ik moet wel zeggen dat ik Archange de Jiel verschrikkelijk sterk vond gaan vandaag. Hij is ontzettend handig in het startvak. Met Cassidy Byd moet ik juist wat voorzichtig zijn. Net zoals in Purmerend had hij weinig grip. Daar moeten we wat op verzinnen. Desondanks hoort hij bij de snelste paarden op de kortebaan. Alleen die foutjes, die moeten we er nog uit zien te krijgen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.